Volgograd-ul zguduit de explozia unei bombe

Victime ale atentatului din Volgograd 29 decembrie 2013
Victime ale atentatului din Volgograd 29 decembrie 2013 (STRINGER / AFP / Getty Images)

O explozie masivă în gara din Volgograd a cauzat moartea a 14 persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie. Printre cei 34 de răniţi se afla o fetiţă de 9 ani.

Comitetul de Investigaţii al Rusiei, care anchetează cazul afirma că vinovată este o femeie care a declanşat o explozie sinucigaşă, înainte de a trece printr-un detector de metale.

Aparent la atentat s-a folosit exploziv echivalent cu 10 kg de TNT şi şrapnel. Incidentul a avut locla 12:45 pm ora locală.

Incidentul marchează a doua explozie din ultimele luni, în oraşul aflat în sudul Rusiei, survenind la numai şase săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă la Soci, oraş aflat la 1000 km de Volgograd.

Mass media rusă a raportat că vinovată de atac este o femeie, islamistă din Daghestan.

Daghestanul a ajuns un centru pentru militanţii islamişti din Caucaz, mai ales după ce Rusia a câştigat cel de-al doilea război cu cecenii, instalând-l la putere pe Rahman Kadirov, poreclit şi „măcelarul din Grozni”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe