Volei feminin: Dinamo egalează Ştiinţa Bacău, în finala Diviziei A1

(TOSHIFUMI KITAMURA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.04.2014

Formaţia de volei feminin Dinamo Romprest Bucureşti a egalat Ştiinţa Bacău în finala Diviziei A1, 1-1, după un joc disputat duminică seara în Sala Sporturilor din Bacău pe care l-a câştigat cu scorul de 3-2 (25-20, 23-25, 22-25, 25-22, 15-11).

Cu o zi înainte, echipa oaspete pierduse cu scorul de 1-3, după o dispută foarte echilibrat timp de trei seturi, dar cedată rapid în cel de-al patrulea.

Echipa bucureşteană, având în Maria Karakaşeva o voleibalistă ce a evoluat fără greşeală pe tot parcursul meciului şi în Daniela Mincă, în ultima parte a jocului, o coordonatoare care şi-a amintit de timpul în care era de neînlocuit la echipa naţională, s-a impus duminică în faţa gazdelor parcă prea sigure de victorie după ce nu mai pierduseră în faţa dinamovistelor de mai bine de un an şi jumătate, răstimp în care au câştigat nouă dispute consecutive.

Dinamo a beneficiat şi de experimentele făcute de Florin Grapă, antrenorul Ştiinţei, care după ce în meciul de sâmbătă începuse fără coordonatoarea Kim Staelens, preferând-o pe Sabina Miclea, soluţie la care a renunţat la finele primului set, pierdut tocmai ca urmare a evoluţiei nesatisfăcătoare a acesteia, duminică a dispus un sextet din care lipsea Katia Zakrevskaia, pe care a înlocuit-o cu Roxana Bacşiş, ce s-a dovedit a fi complet ieşită din formă.

A mai încercat tehnicianul băcăuan, în momentele în care se afla la serviciu Dinamo întărirea blocajului prin înlocuirea liberoului Vujovic, ce nu oferea un randament satisfăcător, cu Sobo, o jucătoare înaltă ce oferise de multe ori soluţia unor blocări foarte bune a atacului advers. Numai că Sobo nu s-a aflat nici ea într-o bună dispoziţie de joc.

În încercarea de a oferi adversarelor ''surprize" în joc, antrenorul băcăuan a mai scos-o din joc şi pe principala trăgătoare a Ştiinţei, Mimi Sosa. Numai că olandeza Kim Staelens nu s-a prea înţeles bine la mingile puse decât cu Zakrevskaia, impecabilă şi în jocul de duminică, şi aproape deloc cu Sobo ori cu Rogojinaru.

Evoluţia scorului reflectă dinamismul, dar şi imprevizibilul fiecărui moment din partidă: în primul set 5-3, 9-12, 13-23, 20-25; în al doilea set: 4-2, 11-11, 15-18, 18-22, 23-23, 25-23; în setul trei: 7-9, 12-10, 16-13, 23-18, 25-20; în setul patru: 4-8, 12-18, 16-18, 19-24, 22-25. În ultimul set, dinamovistele au dominat clar de la început, 2-8, şi chiar dacă gazdele s-au apropiat la 10-12, Dinamo a reuşit să se impună, printr-o mobilizarea exemplară pe fiecare minge jucată, cu 15-11 şi să câştige partida relansând lupta pentru titlul de campioană pe care l-au pierdut anul trecut tot în faţa echipei din Bacău în doar trei partide.

''Am câştigat poate nesperat pentru mulţi, spărgând un ghinion de nouă meciuri. Am făcut-o, însă, într-un moment ce asigură, în continuare, un interes deosebit în lupta pentru cucerirea titlului naţional. Acum avem şansa noastră, mai ales că următoarele două meciuri le disputăm la Bucureşti, peste două săptămâni. Cred, însă, că vor fi dispute echilibrate, pentru că sunt sigur Ştiinţa nu va capota după această partidă pierdută pe teren propriu. Are resurse, dar, acum avem şi noi încredere mare că putem recuceri titlul naţional pierdut anul trecut tocmai în faţa echipei băcăuane'', a declarat Marian Constantin, antrenorul echipei Dinamo. El s-a arătat foarte mulţumit de evoluţia întregii echipe, evitând să facă nominalizări, dar a ţinut să precizeze că ''atunci când eşti la greu este bine să apelezi la experienţă", făcând aluzie la jocul foarte bun prestat de ''veteranele" Mincă şi Corjeuţanu.

Florin Grapă, dezamăgit pentru ca echipa să nu i-a făcut un cadou de ziua numelui, s-a arătat la finele meciului ''îngrijorat de ceea s-ar putea întâmpla la Bucureşti nu numai pe terenul de joc". El nu a dorit, însă, să precizeze la ce a făcut această referire.''Sper să pot să le readuc, mental, în formă pe elevele mele şi să o recuperez pe Zakrevskaia, accidentată. Avem încă atuurile noastre, avem acum nevoie de voinţă, de încredere. Am mai reuşit şi altădată să depăşim momentele dificile", a mai precizat Florin Grapă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor