Voinescu: Comisia juridică a Camerei va relua dezbaterile asupra modificării Constituţiei

Epoch Times România
08.03.2012

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va relua în perioada următoare discuţiile asupra modificării Constituţiei, a declarat Sever Voinescu joi, într-o conferinţă de presă.

"Cred că astăzi sau mâine domnul Daniel Buda va convoca din nou Comisia juridică pentru a discuta modificarea Constituţiei", a afirmat el.

În acest sens, Voinescu a susţinut totodată necesitatea prezenţei parlamentarilor Opoziţiei la lucrările Comisiei juridice.

"Reducerea numărului de parlamentari este şi a fost mereu o prioritate pentru noi. Suntem poate singurul partid care mai susţine şi se referă la ceea ce s-a întâmplat la referendumul din 2009. Colegii de la USL au făcut un proiect de lege pe care l-am comentat la vremea respectivă. Un proiect de lege care pare mai degrabă un măr otrăvit, pentru că sunt destule probleme tehnice acolo, dar pe care, în fine, într-o discuţie în Comisia juridică (a Camerei Deputaţilor - n.r.) le putem rezolva. Dar, pentru a o discuta, ei trebuie să fie acolo. Am încercat, după cum ştiţi, pe nenumărate căi să demarăm procesul de revizuire a Constituţiei", a spus Voinescu.

Purtătorul de cuvânt al PDL a reluat invitaţia către parlamentarii PSD de a discuta despre revizuirea Constituţiei în Comisia juridică din Camera Deputaţilor. "Este un joc de imagine din care colegii de la PSD cred că au de câştigat. E treaba lor, dar Constituţia trebuie modificată şi trebuie să ajungem la 300 de parlamentari pe calea modificării Constituţiei", a subliniat Voinescu.

În opinia sa, un punct de pornire în legătură cu acest subiect ar putea fi acordul dat de PSD în privinţa modificării Constituţiei pentru a permite includerea prevederilor Tratatului de guvernanţă fiscală.

De asemenea, Sever Voinescu a precizat că modificarea Legii electorale va fi făcută în cadrul procesului de modificare a Constituţiei.

"Am denunţat acest sistem de vot care funcţionează în prezent încă de la începutul mandatului nostru. Crin Antonescu n-ar fi fost parlamentar dacă exista o manifestare a voinţei poporului. (...) Ne interesează subiectul, aici avem mult de discutat în coaliţie. Pentru că ştiţi, UDMR are o viziune. Trebuie să asigurăm că alegerile din 2012 îi duc în Parlament pe exact acei oameni pe care alegătorii îi desemnează, şi nu pe alţii. Este esenţial şi, cred eu, ţine de un anume bun-simţ politic. Dincolo de partide, dincolo de ceea ce spunem noi la conferinţe de presă", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL.

Solicitat de AGERPRES pentru a confirma când anume va fi convocată Comisia juridică din Camera Deputaţilor pentru a continua dezbaterile asupra revizuirii Constituţiei, Daniel Buda, preşedintele comisiei, a declarat că acest lucru se va întâmpla "în perioada următoare", dar nu mai devreme de săptămâna viitoare.

În altă ordine de idei, referitor la alegerile locale şi la stadiul discuţiilor pe care organizaţiile judeţene ale PDL le poartă cu diverse partide în vederea încheierii unor alianţe electorale, Sever Voinescu a precizat că liderii de la centru ai democrat-liberalilor le-au solicitat colegilor din teritoriu să comunice până la finele acestei săptămâni o situaţie la zi.

"Organizaţiile noastre au primit rugămintea ca, până la finele săptămânii, să prezinte o situaţie pentru a vedea exact cu stăm în privinţa aceasta", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor