Voiculescu: Unde sunt rapoartele după incendiile de la Balş şi Piatra Neamţ? Ce s-a întâmplat de fapt acolo?

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a întrebat, marţi, unde sunt rapoartele întocmite în urma incendiilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ şi Institutul “Matei Balş” din Capitală şi ce s-a întâmplat acolo cu adevărat.

De altfel, Voiculescu acuză că, după 14 aprilie, când a fost demis din funcţie, nimeni nu ar mai fost întrebat în legătură cu respectivele rapoarte, susţinând că în perioada mandatului său interesul mass mediei privind acest subiect “părea atât de mare”.

Redăm integral postarea lui Voiculescu:

Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo?

Cât am fost la Ministerul Sănătăţii (din Decembrie 2020 până în Aprilie 2021) nu cred că a fost o singură conferinţă de presă sau întâlnire cu jurnaliştii în care să nu fi fost întrebat insistent despre: Raportul după incendiul de la Piatra Neamţ, Raportul după incendiul de la Balş.

Culmea este că niciunul dintre cele două rapoarte (dacă prin raport înţelegem evaluarea complexă a situaţiei care a declanşat incendiul) nu era la Ministerul Sănătăţii.

Dar indiferent cine trebuia să le finalizeze, vă mai amintiţi să mai fi întrebat cineva între timp?

Primul - cel de la Piatra Neamţ - era la Parchetul General.

Aţi mai auzit ceva de el? Ştim ce s-a întâmplat acolo?

Nu ştim.

Şi totuşi... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie...

Al doilea - cel de la Matei Balş - trebuie să fie un raport întocmit de Corpul de Control al Premierului - iar atunci când premierul trimite Corpul de Control, ministerele nu fac acelaşi lucru în paralel, ci trimit de asemenea oameni în echipa de control a premierului. Ştim ce s-a întâmplat acolo?

Nu ştim.

Şi totuşi... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie...

Voi cum vă explicaţi asta totuşi?