Voiculescu neagă acuzaţiile PSD: Nu vom privatiza sistemele de sănătate şi asigurări. Nu vom închide spitale

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

Vlad Voiculescu, propunerea USR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat, miercuri, în timpul audierilor în Comisiile de Sănătate reunite din Senat şi Camera Deputaţilor, unde a primit aviz favorabil, că depolitizarea managementului de spitale rămâne unul dintre principalele sale obiective. În plus, ministrul desemnat nu a exclus scenariul intrării Capitalei în carantină.

“Programul de guvernare devine lege şi trebuie să fie respectat, aşa cum spunea şi domnul Liviu Dragnea. […]Am avut în 2016 câteva rapoarte ale Corpului de Control privind Agenţia Naţională de Transplant. La începutul mandatului meu din 2016 mi-a spus că nimeni nu se va putea atinge vreodată de ceea ce se întâmplă în domeniul transplantului. În primul meu mandat am arătat situaţia reală, situaţie reală care nu ne face cinste. În momentul acesta îmi propun mai puţin să vă arăt ce nu merge, ci să facem să fie bine. Îmi propun asta repede”, a afirmat Voiculescu, citat de Hotnews.ro.

De asemenea, Vlad Voiculescu a precizat că nu îşi poate închipui că vreun membru PNL îl va suna pentru a-i cere să facă vreo “numire politică”, adăugând că, probabil, “va fi ultimul lucru pe care îl va face” în acest partid.

“Acelaşi lucru este valabil şi pentru colegii de coaliţie. În programul de guvernare, depolitizarea managementului de sănătate este un obiectiv clar. Declaraţiile trebuie să fie transformate în fapte”, a adăugat liderul USR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat, miercuri, că noul Guvern va urmări, printre altele, să privatizeze Sănătatea, companiile de stat cele mai profitabile precum şi serviciile de încasare a taxelor şi impozitelor. Răspunsul lui Vlad Voiculescu la aceste acuzaţii a fost următorul:

“Managementul de spital nu trebuie să fie politizat. Nu se pune problema privatizării sistemului de sănătate, a privatizării unor spitale sau a închiderii unor spitale. Nu se pune problema de nicio privatizare a sistemului de sănătate sau a sistemului de asigurări, ci despre un sistem complementar actualului pachet. Lucrul cu care nu am fost de acord nici în 2016 şi nu sunt de acord nici astăzi este privatizarea spitalelor de stat în sensul ca ele să funcţioneze ca business-ul unuia sau altuia. Dacă suntem de acord că spitalele publice trebuie să servească pacienţii, cred că putem construi”.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare anti-Covid care trebuie să înceapă în următoarele zile în România, ministrul desemnat al Sănătăţii a afirmat că “ne vom ţine de ea” şi “vom pune accentul pe comunicare şi logistică”.

Totodată, Voiculescu a transmis, în legătură cu eventuala intrare a Bucureştiului în carantină, că nicio măsură nu trebuie exclusă, dar că această decizie nu îi aparţine în totalitate.

“În funcţie de datele reale pe care le vedem putem să luăm o măsură sau alta. În acest moment nu se pune problema carantinării unui oraş sau a altuia şi oricum nu este decizia singulară a ministrului Sănătăţii”, a mai precizat liderul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne