„Voi formula plângere penală” - Profesor universitar, după ce ar fi fost surprins de studenţi uitându-se la anunţuri cu prostituate

(Screenshot)

Un profesor universitar din Sibiu a declarat că va depune o plângere penală după ce, pe Internet, a început să fie distribuit un filmuleţ care insinuează că acesta ar fi navigat, în timpul unui curs online cu 42 de studenţi, pe un site care promovează anunţuri pentru prostituate, relatează turnulsfatului.ro. Cel puţin aşa sună explicaţia care însoţeşte materialul video respectiv.

Potrivit sursei citate, la unul din cursurile susţinute în format on-line de către profesorul universitar Nicolae Balteş, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, celor 42 de studenţi care asistau le-a fost “partajat” ecranul de către cadrul didactic. La un moment dat, însă, în loc de informaţiile relevante pentru curs, studenţii au început să vadă cum profesorul, aparent, naviga pe un site prin care prostituatele din Sibiu îşi promovează serviciile.

„A uitat să-şi oprească share-screen-ul şi toată clasa a văzut că se uită, frumos, după...”, este explicaţia filmuleţului.

Un aspect care merită menţionat este faptul că în materialul video se poate vedea, lângă fotografia de profil a profesorului, menţiunea „Nicolae Balteş prezintă”. Cadrul didactic a emis ipoteza unui atac informatic.

„Am aflat şi eu în cursul zilei de astăzi că ar exista un filmuleţ. Deocamdată nu ştiu şi nu pot să comentez condiţiile în care a apărut. Ştiu doar că directorul departamentului Informatică Marketing al ULBS ne-a informat că au existat mai multe tentative din afară de a ataca mail-ul @ulbs.ro. Mai multe amănunte nu am. Voi contacta avocatul pentru a formula plângere penală”, a declarat profesorul pentru Turnul Sfatului.

Conducerea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu a precizat că investighează cazul şi că va dispune măsurile care se impun, în conformitate cu regulamentele şi etica Cartei ULBS. În plus, instituţia de învăţământ a subliniat că dezaprobă orice atitudine neconformă cu statutul şi conduita universitară.

Va invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură