Vladimir Putin iese cu un videoclip la debutul alegerilor, dar ceasul de mână arată data de 10 septembrie

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

La 17 septembrie, prima zi a scrutinului prin care vor fi aleşi membrii Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, Vladimir Putin apare într-un videoclip în care anunţă ca şi-a exprimat votul online, deoarece se află în carantină.

Cu toate acestea, jurnaliştii publicaţiei Novaya Gazeta arată că, de fapt, pe clipul publicat de TASS, ceasul preşedintelui Rusiei indică data de 10, conform Ziarului de Gardă.

Vladimir Putin, într-un videoclip difuzat de Kremlin pe 17 septembrie, în prima zi a alegerilor pentru Duma de Stat, spune că a votat de la distanţă pentru că se auto-izolează din cauza cazurilor de infecţie cu coronavirus din jurul său.

Jurnaliştii notează că nu există posibilitatea de a vota online la alegeri înainte de termen, iar pe 10 septembrie, preşedintele rus nu era încă în carantină.

Alte videoclipuri şi fotografii pe care serviciul de presă de la Kremlin le-a publicat pe 17 septembrie arată, de asemenea, că ceasul lui Putin arată data de 10. În special, este vorba despre o fotografie de la întâlnirea online a liderilor ţărilor din cadrul Organizaţiei de Cooperare din Shanghai, care ar fi avut loc pe 17 septembrie, nu pe 10 septembrie, aşa cum indică ceasul preşedintelui rus.

Kremlinul nu a comentat, deocamdată, situaţia.