Vlad Voiculescu: V-aţi jucat de-a 'uite guvernu, nu e guvernu' şi spitalele au rămas fără teste şi echipamente de protecţie

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a criticat, miercuri, conducerea ţării pentru răspunsul tardiv la situaţia dezastruoasă din spitale, evidenţiată şi agravată de criza coronavirusului.

“Mă uit la Preşedintele nostru Klaus Iohannis cum le cere managerilor de spitale să aibă teste şi echipamente de protecţie pentru personalul medical. Poate că e doar retorică... dar oare e momentul? Nu-i vorbă, între managerii de spital sunt destui care nu au ce căuta acolo. De data asta însă, vina nu mai este la spitale ci mai sus, mult mai sus”, a punctat fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Vlad Voiculescu a reproşat faptul că, în loc să se concentreze pe criza generată de temutul virus Wuhan, clasa politică s-a jucat cu “uite guvernu, nu e guvernu”.

“De unde ar trebui să cumpere spitalele teste pentru COVID19 şi echipamente de protecţie când nu se găsesc pe nicăieri, când toate guvernele din lumea asta se bat tocmai pentru lucrurile astea? Apropo de guverne... ... acum nici două săptămâni, noi încă ne jucam în Parlament de-a 'uite Cîţu, nu e Cîţu', 'uite guvernu, nu e guvernu'. ... acum o săptămână, guvernul nu anunţase nicio achiziţie”, a precizat liderul PLUS, adăugând că acum degeaba ne întrebăm “cum de nu avem de niciunele?”