Vlad Pascu poate respira uşurat: Va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu omor calificat

Vlad Pascu
Andrei Popescu
14.06.2024

Vlad Pascu, tânărul care a accidentat mortal doi studenţi în staţiunea 2 Mai, va fi judecat pentru ucidere din culpă, după ce Judecătoria Mangalia a respins, vineri, solicitarea familiilor victimelor ca tânărul să fie judecat pentru omor calificat.

Cererea de schimbare a încadrării juridice a fost depusă la termenul trecut de avocatul familiei lui Sebastian, unul dintre studenţii ucişi în accidentul provocat de Pascu.

Următorul termen al procesului este programat pentru 21 iunie.

De asemenea, judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu a decis să amâne pronunţarea cu o săptămână pentru a avea timp de deliberare asupra cererii de schimbare a încadrării juridice.

Recent, tatăl lui Sebastian şi-a exprimat speranţa că Vlad Pascu va primi “pedeapsa pe care o merită” de peste 15 ani şi că, după audieri, judecătoarea “va face dreptate şi va da verdictul care trebuie”.

Reamintim că, la termenul precedent, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, a declarat jurnaliştilor că aşteptările trebuie să fie moderate în legătură cu această solicitare.

Mai reamintim că Pascu a fost trimis în judecată în octombrie 2023, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

La termenul din 14 martie, anul curent, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a admis solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

Popoviciu este judecătoarea care a întrebat la primul termen de judecată dacă una dintre victimele ucise de Pascu este în sală, fapt care a stârnit un val de revoltă publică.

Ulterior, Popoviciu a fost recuzată din acest proces şi s-a transferat de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea ei de a se transfera la altă instanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor