Vlad Filat şi liderul de la Tiraspol consideră că R. Moldova are nevoie de stabilitate politică

Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.03.2012

Premierul Vlad Filat şi liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, au discutat joi-seară despre nevoia de stabilitate politică şi de rezolvare a problemelor, după ce au asistat la concertul Larei Fabian de la Chişinău, relatează Publika.md.

La concert au fost prezenţi ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov, ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, precum şi şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel.

La sfârşitul concertului, atât Filat, cât şi Şevciuk, au vorbit presei mai mult despre prestaţia cântăreţei franceze.

"Cred că mulţi şi-au dorit să asiste la acest concert. Mulţumesc pentru faptul că a existat această posibilitate la Chişinău, unde a putut fi admirată şi ascultată live, o asemenea interpretă. Una dintre cele mai bune din lume. Am avut această dorinţă şi ea s-a realizat, aici, la Chişinău", a declarat Şevciuk.

"În primul rând eu vreau să-i mulţumesc domnului Şevciuc pentru această ocazie pe care mi-a oferit-o să particip la un asemenea concert extraordinar. Trebuie să recunosc că până în prezent nu am fost fan, dar din această seara am devenit şi eu fan", a spus Vlad Filat.

Cei doi au avut o întrevedere separată unde au abordat subiecte politice. "Împreună cu domnul prim-ministru am discutat un şir de probleme, despre care vă vom comunica ulterior cum evoluează", a precizat liderul de la Tiraspol.

"Am discutat despre faptul că avem nevoie de stabilitate politică şi despre condiţiile în care noi să rezolvăm problemele care sunt. Au fost alături de noi, la concert şi reprezentanţii ţărilor care fac parte din procesul de negocieri şi este absolut firesc, sunt prietenii noştri, sunt participanţi la un proces deloc uşor, care vizează reglementarea transnistreană", a punctat premierul

Vlad Filat şi Evgheni Şevciuc s-au întâlnit pentru prima dată la 27 ianuarie, la Odesa. Cu predecesorul lui Şevciuc, Igor Smirnov, premierul Vlad Filat obişnuia să se întâlnească la meciurile echipei de fotbal din Tiraspol.

Evgheni Şevciuc a fost ales preşedinte al regiunii separatiste Transnistria în decembrie anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor