Vlad Filat i-a adresat un mesaj de felicitare noului prim-ministru al României

Premierul moldovean Vlad Filat. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times
09.02.2012

Premierul Vlad Filat i-a adresat joi, 9 februarie, un mesaj de felicitare noului prim-ministru al României, Mihai Răzvan Ungureanu cu ocazia învestirii în funcţie.

Filat a ţinut să amintească despre succesele înregistrate în colaborare cu fostul premier şi a menţionat că-şi doreşte o avansare dinamică a relaţiilor reciproce.

”Relaţia moldo-română a cunoscut în ultimii doi ani o evoluţie foarte pozitivă, fapt datorat în mare parte efortului autorităţilor din ambele ţări de a construi raporturi cu totul speciale, care să corespundă intereselor şi aşteptărilor cetăţenilor noştri. Comunitatea de valori, limbă şi cultură, precum şi interesul nostru comun de a ne revedea în marea familie europeană au stat la baza activităţilor pragmatice iniţiate de către cele două Executive”, se menţionează în mesajul premierului moldovean, citat de către ARENA.md.

Totodată, prim-ministrul a subliniat faptul că şedinţa comună de guverne, care urmează să aibă loc în scurt timp, va oferi posibilitatea punerii în discuţie a unor subiecte de interes reciproc şi să fie trasate obiective clare pentru realizare în următorii ani.

Mai mult, Vlad Filat a mai menţionat în mesajul de felicitare că: ”Apreciem... rolul României de susţinător activ şi consecvent al dezideratului european al Republicii Moldova. Avem o agendă încărcată şi ambiţioasă şi mizez pe cooperarea la fel de constructivă cu Dumneavoastră şi întreaga echipă a Guvernului pe care îl conduceţi”.

Precizăm că Guvernul Ungureanu a fost votat joi, 9 februarie, de Parlamentul României, cu 237 de voturi pentru şi două împotrivă, după ce fostul premier, Emil Boc, a depus, luni, mandatul Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor