Viralul de weekend. Dragoş Pîslaru reinventează "Mioriţa"

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru
Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru (Facebook.com/Repatriot)

Amuzament serios de weekend. Într-o discuţie cu un internaut pe contul său de Facebook, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a arătat cum crede el că ar trebui să schimbăm spiritul mioritic pentru a ne reinventa ca naţiune şi trece la următorul nivel de dezvoltare.

"Că cel vrâncean şi cel ungurean, în loc să mi-l piardă pe cel moldovean, că-i mai ortoman, să treacă şi să facă împreună o asociaţie de oieri, să ia bani europeni şi să devină toţi trei mai ortomani.

Iar mioriţa laie, laie bucălaie, în loc să vorbească de una singură, să se ducă să dea de veste că la noi în România oile au început să vorbească şi că uşor, uşor abandonăm spiritul de turmă şi începem să construim ceva demn de un picior de plai, o gură de rai.

Şi eventual să vină şi ciobanii şi oiţele din Diasporă să dea o mână de ajutor. Şi-am încălecat pe o canapea (că sunt obosit frânt după săptămâna ce a trecut) şi v-am spus povestea aşa! Şi am trăit tehnocraţi până la adânci bătrâneţi?", a scris Dragoş Pîslaru pe reţeaua de socializare.