Violeta Alexandru: Dacă PSD voia cu adevărat să mărească pensiile cu 40%, o făcea imediat

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru (Epoch Times România)

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reiterat, în direct pe B1 TV, că pensiile vor creşte cu siguranţă de la 1 septembrie, însă procentul urmează să fie decis abia după ce Ministerul Finanţelor va încheia bilanţul cheltuielilor şi al încasărilor după această perioadă de pandemie.

"Un răspuns clar pe această temă va veni foarte curând, când Ministerul Finanţelor va încheia bilanţul cheltuielilor, respectiv situaţia încasărilor după această perioadă de pandemie. Am avut mai multe discuţii cu colegii mei. Dorinţa noastră este să nu alimentăm – prin eu ştiu ce cifre sau păreri, sau dorinţe, că dorinţă avem, vă asigur de acest lucru – o dezbatere... Colegul meu, domnul ministru al Finanţelor, are poza cu schimbările care apar de la o zi, la alta, de la o săptămână, la alta, a încasărilor la buget şi a posibilităţii pe care bugetul o are după această perioadă grea. Am comunicat constant situaţia plăţilor pentru şomaj tehnic, pentru că eu reprezint un minister care face foarte multe plăţi din bani publici. Ştie care este starea economiei, vede încasările, este sursa autorizată să ne spună care este poza în acest moment a posibilităţilor bugetare. În momentul în care această evaluare va fi gata, vom avea o comunicare în care vom arăta care este situaţia, o situaţie pe care n-au creat-o Florin Cîţu, Violeta Alexandru sau Ludovic Orban, o situaţie generată de tot ce s-a întâmplat în aceste luni", a explicat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a subliniat că Guvernul va avea o abordare responsabilă în acest caz.

"Din punctul meu de vedere şi dacă nu aveam această convingere când am intrat pe uşa Ministerului Muncii, o am acum după aceste luni de activitate, este uşor să păcăleşti şi să dai speranţe, şi să spui Alexandru îşi doreşte să crească pensiile cu 60%, pentru că iau contact cu pensionarii şi văd cât de greu e să îşi acopere medicamentele. După o vârstă, ai mai multe cheltuieli decât când eşti mai tânăr. Nu aşa trebuie gestionată această ţară, cu promisiuni. Dacă PSD voia să crească (n.r – pensiile) cu 40%, o făcea imediat. (...) Ce se va întâmpla în acest moment, va fi o comunicare responsabilă făcută de colegul meu, pe baza situaţiei bugetului, din care vom vedea foarte clar ce se poate anul acesta, anii viitori. Nu putem doar din considerente electorale sau din alte calcule să mărim ca să dea cineva bine, iar anul viitor...", a adăugat Violeta Alexandru.

În acelaşi timp, liderul PNL a comentat şi pe marginea afirmaţiei lui Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, potrivit căreia, după acordul european cu privire la bugetul UE şi fondul de redresare economică, Guvernul va avea destui bani pentru creşterea alocaţiilor şi a pensiilor:

"Domnul Ciolacu să înveţe puţin ce înseamnă bani europeni şi cum ei nu se pot muta dintr-o parte în alta, ci se dau pentru investiţii, pentru proiecte foarte clare. Poate pe vremea PSD se puteau face anumite jonglerii, dar în ceea ce ne priveşte ştim exact care sunt regulile europene în cheltuirea banilor europeni".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne