Viktor Bout compară serviciile speciale americane cu Inchiziţia

Fotografie provenita de la Departamentul de Justitie american, infatisandu-l pe traficantul de arme Viktor Bout ajungand in SUA, pe 16 noiembrie 2010 (U.S. Department of Justice via Getty Images)
Epoch Times România
10.11.2011

Rusul Viktor Bout, declarat vinovat pentru trafic de arme în SUA, a comparat metodele folosite de autorităţile americane cu cele ale Inchiziţiei, scrie joi Komsomolskaïa Pravda, citând jurnalul acestuia.

"În cursul arestării, anchetatorii DEA (organizaţie împotriva traficului de droguri) mi-au spus că singura lor sursă de informaţii a fost cartea 'Negustorul morţii' scrisă de Douglas Farah şi Stephen Brown. Care este diferenţa între Inchiziţie şi toate aceste lucruri? Existenţa internetului şi a avioanelor?", a scris Bout.

"În cursul acestor ani, presa occidentală a făcut din mine un monstru. Tot acest 'proces' nu a avut nicio legătură cu viaţa mea reală", a subliniat el.

Arestat în Tailanda şi extrădat în SUA, Bout a fost declarat vinovat de trafic de arme şi riscă între 25 de ani de închisoare şi închisoare pe viaţă. Sentinţa va fi pronunţată la 8 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor