Video. Militari greci deschid focul pentru a alunga o navă militară a Turciei

foto
foto

O înregistrare video publicată online arată confruntarea care a avut loc joi, 5 ianuarie, între gărzile de coastă greceşti şi turceşti în apropiere de Farmakonisi. În timpul incidentului, o navă a Gărzii de Coastă turceşti ar fi încercat să lovească o ambarcaţiune cu echipaj al Gărzii de Coastă greceşti. Ca răspuns, pază de coastă greacă a tras focuri de avertisment, scrie Greek Reporter.

Incidentul a avut loc pe fondul înrăutăţirii climatului diplomatic în Marea Egee. În ultimii ani, relaţia dintre Atena şi Ankara a devenit din ce în ce mai antagonică, în ciuda faptului că ambele ţări sunt aparent aliaţi NATO. Incidentele în apele şi spaţiul aerian de deasupra Mării Egee nu sunt neobişnuite.

Înregistrarea video a fost publicată miercuri de ziarul grec Dimokratia. Videoclipul a fost filmat la bordul ambarcaţiunii Gărzii de Coastă greceşti în timpul incidentului.

În videoclip, se poate vedea cum nava turcească se apropie rapid de vasul grec la o distanţă periculoasă. Vasul turcesc pare fie că încearcă să izbească nava grecească, fie că ameninţă să o facă prin manevrele sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe