VIDEO. "Bucătarul lui Putin" a trimis Parlamentului European un baros însângerat: "Declarăm PE dizolvat"

Evgheni Prigojin a trimis un baros în Parlamentul European. Barosul are gravat logo-ul Wagner PMC şi are urme de "sânge" pe el.
Baros
Baros (Glavcom.ua)

Proprietarul PMC "Wagner", Evgheni Prigojin, cunoscut ca "bucătarul lui Putin", a declarat că el consideră Parlamentul European "dizolvat" şi, pentru a-şi ilustra convingerea, a trimis un baros "însângerat" într-o cutie de vioară către forul legislativ. Macabrul demers are loc în contextul în care legislativul european vrea să declare grupul militar privat drept organizaţie teroristă.

Potrivit glavcom.ua, barosul este gravat cu logo-ul PMC "Wagner" şi poartă urme roşii ce imită sângele. Barosul este sinistrul instrument cu care cei din grupul "Wagner" îşi execută membrii acuzaţi că au trădat.

"Nu ştiu după ce lege se ghidează Parlamentul European, dar conform legislaţiei noastre, începând de astăzi declarăm Parlamentul European dizolvat", a declarat Prigojin pentru presa de propagandă.

Ulterior, în spaţiul public a ieşit un scurt material video în care un presupus reprezentant al lui Prigojin îi înmâneză unui reprezentat al PE o cutie de vioară în care se află un baros cu inscripţia „PMC Wagner” şi pete de sânge artificial pe el.

Reamintim că, recent, propagandiştii ruşi au difuzat o înregistrare video cu execuţia lui Evgheni Nujin, un prizonier recrutat în cadrul PMC Wagner, care s-a predat Forţelor Armate ale Ucrainei în septembrie. Bărbatul susţinea că se opune războiului din Ucraina şi că este de partea forţelor armate pentru a lupta împotriva Rusiei şi a lui Putin. Fondatorul PMC, Evgheni Prigojin, a lăudat uciderea acestuia cu un baros, spunâd: "moartea unui câine este moartea unui câine".

Propagandista rusă Margarita Simonian afirmă că ruşii "nu au dreptul moral" de a-l condamna pe şeful companiei militare private (PMC) "Wagner", Evgheni Prigojin, care a comentat pozitiv execuţia brutală a celui eliberat din captivitatea ucraineană "Wagner", Evgheni Nujin.

Ieri Parlamentul European a recunoscut Rusia ca stat sponsor al terorismului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe