Videanu: Ungureanu ar putea aduce, într-o alianţă cu PDL, acea plus valoare pentru câştigarea parlamentarelor

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Bogdan Florescu
19.06.2012

Democrat-liberalul Adriean Videanu consideră că Partidul Democrat Liberal ar avea nevoie de un lider precum Vasile Blaga şi spune că Mihai-Răzvan Ungureanu ar putea aduce, într-o alianţă cu PDL, acea plus valoare pentru câştigarea alegerilor parlamentare din toamnă.

"Vasile Blaga este un militant al partidului care poate mobiliza partidul fără niciun fel de problemă. Este un foarte bun organizator, este un om cu autoritate în partid şi cred că partidul în această perioadă are nevoie de aşa ceva", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Adriean Videanu.

Întrebat despre o eventuală candidatură a sa la o funcţie de conducere în PDL, Videanu a spus că pe el îl preocupă "finalizarea programului de guvernare", dar nu a exclus definitiv o astfel de variantă. "Vom vedea la momentul oportun", a afirmat el.

În opinia acestuia, pentru revigorarea PDL un element important îl constituie comparaţia pe care populaţia va trebuie să o facă "între minciunile de dinainte de a deveni prim-ministru ale lui Ponta şi realităţile de când este premier".

"Chiar am cerut colegilor mei şi poate în sesiunea parlamentară din septembrie o să iniţiem noi prin parlamentarii noştri proiecte de lege de reducere a contribuţiilor sociale, de reducere a CAS-ului, măsuri pe care le-a propus domnul Ponta. (...) Dacă nu este în stare în calitate de prim-ministru să facă acest lucru încercăm noi să-i dăm o mână de sprijin. Să vedem vor vota în Parlament iniţiativele pe care ei le-au susţinut?", a declarat Videanu.

Democrat-liberalul a afirmat că noua conducere a PDL va trebui să vadă care este potenţialul partidului pentru alegerile din toamnă şi, în opinia sa, PDL are şansa să fie a doua formaţiune politică a ţării.

Despre asocierea PDL cu iniţativa de centru-dreapta a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, Adriean Videanu a spus că fostul premier este "un om politic cu foarte mare potenţial".

"Cred că el ar putea să aducă într-o alianţă cu PDL acea plus valoare de care am avea nevoie pentru a câştiga alegerile.(...) Legat de strategia pe care PDL o va adopta o să vorbim după Convenţie", a susţinut Adriean Videanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor