Victorie preţioasă a Simonei Halep în faţa Camilei Giorgi. Simona va juca cu Pennetta în optimi

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)

Simona Halep (locul 3 WTA) a învins-o pe jucătoarea italiană Camila Giorgi (locul 37 WTA) cu scorul de 6-4, 7-5 la turneul Premier Mandatory de la Miami, calificându-se în optimile turneului. Meciul a fost echilibrat, însă românca s-a impus în două seturi.

În momentele în care Simona a simţit că nu deţine controlul jocului, aceasta a apelat la antrenorul Victor Ioniţă şi apoi românca a preluat iniţiativa câştigând partida.

După obţinerea victoriei în întâlnirea cu Giorgi, Simona are 12 meciuri consecutive câştigate, fără înfrângere. În 2015, Halep a jucat 24 de meciuri (inclusiv cele două din FedCup) şi a pierdut numai două.

În următoarea întâlnire, Simona se va confrunta Flavia Pennetta din Italia, în vârstă de 33 de ani (locul 28 WTA), care a învins-o în două seturi, cu scorul de 7-6, 7-6 pe Victoria Azarenka din Belarus, în 2 ore şi 10 minute.

Halep şi Pennetta s-au mai întâlnit de trei ori şi de fiecare dată s-a impus sportiva italiană. Ultimul lor meci a fost în 2013 la US Open, în faza optimilor de finală, iar scorul a fost de 6-2, 7-6 (3) pentru italiancă.

Calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 59.185 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport