Victor Ponta spune că nu va anula decizia ANAF privind blocarea conturilor TVR

Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
03.06.2012

Premierul Ponta a declarat că Guvernul nu va anula decizia ANAF privind blocarea conturilor TVR şi a precizat că nu doreşte schimbarea conducerii televiziunii naţionale.

Întrebat dacă Executivul are de gând să anuleze decizia ANAF referitoare la blocarea conturilor Televiziunii Române, Ponta a negat. "Nu, pentru că TVR trebuie să-mi prezinte o soluţie mie şi cetăţenilor care dau bani la taxa de televiziune cum se reorganizează în viitor ca să nu producă din nou prejudiciu. Are datorii de 120 de milioane de euro, în condiţiile în care beneficiază de taxă TV şi primeşte subvenţii de la buget pentru relee", a arătat el.

Ponta a a negat şi că ar dori "să se schimbe o conducere pusă de PDL sau Traian Băsescu cu o conducere pusă de USL". "Nu este adevărat, nu am vorbit cu nimeni şi nici nu vreau să fie nimeni de la USL la conducerea televiziunii. Eu vreau ca Televiziunea Română să nu mai producă pagube", a mai susţinut premierul.

Senatorul Radu F. Alexandru i-a cerut vineri într-o conferinţă de presă premierului Victor Ponta să dea imediat o Hotărâre de Guvern prin care să fie ridicat sechestrul pus de ANAF pe televiziunea publică.

Alexandru a menţionat în declaraţia sa art. 48, alin.2, lit. d din OG 92/2003 – Codul de procedură fiscală care prevede suspendarea executării silite pe o perioadă de cel mult 6 luni ”în cazuri excepţionale”, o singură dată pentru acelaşi debitor printr-o Hotărâre de Guvern, cerându-i astfel Şefului Executivului să dea această hotărâre cât mai repede.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor