Fostul director general al Poştei Române afirmă că Victor Ponta şi Dan Nica, ”distrug credibilitatea” Poştei Române

Fostul director general al Poştei Române, Daniel Neagoe, a afirmat într-un comunicat că premierul Victor Ponta şi ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, ”distrug credibilitatea” companiei, scăzând probabil cu bună ştiinţă valoarea de piaţă a ei.
Timbre. (Oli Scarff / Getty Images)
Gina Zaragiu
01.06.2012

Fostul director general al Poştei Române, Daniel Neagoe, a afirmat într-un comunicat că premierul Victor Ponta şi ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, ”distrug credibilitatea” companiei, scăzând probabil cu bună ştiinţă valoarea de piaţă a ei.

”Am constatat cu profundă nemulţumire faptul că ministrul Dan Nica, ajutat şi de premierul Victor Ponta distrug, în aceste zile, credibilitatea Companiei Poşta Română, scăzând probabil cu bună ştiinţă valoarea de piaţă a acesteia. Este inadmisibil ca înaintea unei posibile privatizări, ministrul comunicaţiilor să prezinte într-o lumină extrem de defavorabilă Poşta Română, deşi cunoaşte foarte bine câte eforturi s-au făcut în ultimii ani pentru a o readuce la parametri optimi”, notează Daniel Neagoe.

În opinia sa, Dan Nica încearcă să arunce toate problemele companiei pe seama managementului din care a făcut parte deşi datele şi cifrele arată clar că abuzurile din Poşta Română au fost produse de conducerea aferentă guvernării Tăriceanu. El transmite opiniei publice că, în mandatul său, din august 2011, compania a început să obţină profit şi au fost făcute cele mai importante rezilieri de contracte păguboase provenite din guvernarea PNL-PSD în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. El mai precizează că nu au fost făcute concedieri masive, care să vulnerabilizeze instituţia.

”Compania Naţională Poşta Română a avut, începând din luna august 2011, profit operaţional şi a încheiat pe plus primul trimestru al anului 2012. Pierderile invocate de actualul ministru au fost acumulate începând cu a doua jumătate a anului 2008 când au fost încheiate majoritatea contractelor păguboase, care au fost reziliate pe durata mandatului meu. Astfel, au fost reziliate contractele cu G4 pentru transport monetar, cu Blue Air pentru transport aerian, cu UTI pentru mentenanţă şi cu Romprest pentru curăţenie. Ele fuseseră încheiate în 2008.
Un alt exemplu este contractul cu Smart Telecom Solutions, care a fost semnat în timpul guvernării PNL-PSD. Acest contract a fost reziliat de urgenţă în 2009”, afirmă fostul director.

Daniel Neagoe doreşte să-i amintească domnului ministru Nica cât de mult a avut de suferit bugetul Poştei Române din cauza contractului încheiat în 2003, în timpul mandatului său, contract de comunicaţii semnat cu Grupul Industrial Român (GIR). "Ceea ce nu spune ministrul Nica este faptul că în prima zi în care a venit la minister mi-a cerut să demisionez fără nici un fel de evaluare profesională, a mea sau a companiei. Nu l-a interesat, de pildă, faptul că, în calitate de director, mi-am îndeplinit criteriile de performanţă stabilite prin contractul de muncă. A început şi probabil va continua epurările pe criterii politice”, declară Daniel Neagoe.

Fostul director crede că domnul Nica se teme ca din calitatea de audiat de către DNA cu privire la activitatea fostului director al Poştei, Dan Toader, să nu devină cumva inculpat şi că din acest motiv caută vinovaţi oriunde, mai puţin în propria ogradă.

"Personal, mă voi lupta în continuare pentru ca Poşta Română să nu fie privatizată pe un preţ de nimic. Voi monitoriza atent tot ce se întâmplă în această instituţie şi voi lua mereu poziţie împotriva încercării de a crea Poştei Române o imagine dezastruoasă în dispreţul cel 35.000 de angajaţi”, afirmă fostul director.

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a declarat joi că fostul director al Poştei Române, Daniel Neagoe, a atribuit fără licitaţie contracte de 90 milioane euro unei firme de construcţii - Mefisto Com din Breaza - cu punctul de lucru în apartamentul mamei acestuia. Neagoe a arătat în comunicat că, ”în ciuda afirmaţiilor mincinoase ale ministrului Nica”, nicio rudă de-a să nu are calitatea de acţionar în vreo firmă care să aibă contracte cu Poşta Română.

Dan Nica l-a întrebat pe fostul premier Emil Boc şi pe miniştrii săi cum a reuşit să contribuie în doar doi ani la falimentarea unei instituţii care există în România de peste 150 în România. "Îl invităm pe domnul Boc şi pe miniştrii pe care dânsul i-a numit să ne lămurească cum au putut să bage în groapă cel mai mare angajator din România, o instituţie de mare interes pentru ţara noastră? Cum au aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli văzând furturile care erau perfect vizibile în cifrele contabile?".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor