Victor Ponta: România nu poate să ratifice un acord aşa cum este ACTA în momentul de faţă

România nu poate să ratifice un acord aşa cum este ACTA în momentul de faţă, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, prezent la RoNewmedia.
Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
16.05.2012

România nu poate să ratifice un acord aşa cum este ACTA în momentul de faţă, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, prezent la RoNewmedia.

 

"Încerc să-mi ţin un angajament, cu această ocazie, pe care îl ceream Guvernului României înainte de a fi în această funcţie, de a anunţa că, din punctul meu de vedere, România nu poate să ratifice un acord aşa cum este ACTA decât în momentul în care acesta va suferi modificările necesare care sa garanteze libertatea şi garantarea drepturilor private ale fiecăruia dintre noi", a anunţat premierul Ponta.

Şeful Executivului şi-a exprimat totodată dorinţa ca, în perioada următoare, noile tehnologii să poată fi folosite pentru o guvernare mai transparentă.

"Cred că marea problemă şi de fapt unul dintre lucrurile pe care le foloseam mereu în Opoziţie, era să acuz puterea că nu e suficient de transparentă. Acum, chiar mai repede decât mă aşteptam, îmi revine sarcina de a demonstra că exista un serviciu public mai transparent", a adăugat Victor Ponta.

Pe scena celui mai mare eveniment dedicat industriei digitale desfăşurat până acum în România, Victor Ponta a mărturisit că a dorit să fie prezent pentru a da un semnal în privinţa faptului că un astfel de eveniment reprezintă o oportunitate extraordinară pentru ţara noastră de a găzdui foarte mulţi oaspeţi din străinătate, "practic ceea ce înseamnă minţile tinere şi de viitor ale unei industrii" aflate în plină dezvoltare.

În opinia premierului, ţările din regiunea Europei de Est au acelaşi potenţial în domeniu cel puţin egal cu cel al celorlalte ţări dezvoltate.

În acelaşi timp, Ponta a arătat că este prezent la RoNewmedia ca o persoană "deja dependentă" de comunicare, de internet.

"Mă şi gândeam că, dacă într-o dimineaţă, cineva mi-ar lua tableta şi telefonul mobil, chiar că nu aş putea să-mi îndeplinesc decât foarte puţine din sarcinile care îmi revin în baza noii funcţii", a spus premierul.

Nu în ultimul rând, bloggerul Victor Ponta a spus că, dacă a devenit mai "leneş" în această privinţă, promite în continuare comunicare pe reţelele de socializare, atât în privinţa deciziilor pe care le va lua, cât şi pentru a recepta dorinţele celor care îl contactează în spaţiul virtual.

"Până de curând, se spunea că întotdeauna peştele cel mare îl înghiţea pe cel mic, acum se pare că peştele cel mai rapid îl înghite pe cel mai lent", a glumit premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor