Victor Ponta: Parlamentarii PSD nu vor fi prezenţi la învestirea noului guvern

Parlamentarii PSD, alături de cei ai USL, nu vor fi prezenţi joi în Parlament la învestirea noului guvern, a anunţat miercuri preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Naţional.
Liderul PSD, Victor Ponta. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
08.02.2012

Parlamentarii PSD, alături de cei ai USL, nu vor fi prezenţi joi în Parlament la învestirea noului guvern, a anunţat miercuri preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Naţional.

El a înaintat această propunere în cadrul reuniunii CExN, urmând ca aceasta să fie supusă aprobării forului de conducere al PSD.

Ponta a explicat că liderii grupurilor parlamentare vor fi totuşi prezenţi la tribuna Parlamentului, pentru a explica românilor care sunt motivele pentru care senatorii şi deputaţii USL nu legitimează un astfel de guvern pe care l-a calificat ca fiind "un guvern copy paste al guvernului Boc" şi care nu face decât să "prelungească agonia actualei coaliţii".

"Am discutat cu Crin Antonescu şi am decis ca mâine să nu participăm la învestirea noului guvern. (...) Sunt o persoană a dialogului politic, dar decizia noastră politică este de a nu participa la învestirea acestui guvern, pentru că solicitările noastre au primit doar 15 minute de discuţii formale la Palatul Cotroceni", a motivat preşedintele PSD.

El a criticat în context faptul că dialogul de opoziţia s-a rezumat de fapt la cele 15 minute de "discuţii formale" care au avut loc luni la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu şi a susţinut că la aşteptările românilor un astfel de cabinet nu reprezintă un răspuns.

În cadrul reuniunii CExN, preşedintele PSD le-a spus colegilor săi că anul 2012 este un an decisiv pentru partid din punct de vedere politic şi le-a mulţumit totodată protestatarilor din Piaţa Universităţii şi din cele peste 60 de oraşe ale ţării pentru tenacitatea lor de a rezista la temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă.

Victor Ponta mai spune că cei de la putere, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, "după foarte multe luni, chiar ani", au "început să facă paşi înapoi". El consideră ca fiind victorii ale USL faptul că s-a renunţat la noua lege a sănătăţii, sau demiterea unui ministru "care trebuia demis sau poate nu trebuia numit" pentru expresii lipsite de respect la adresa protestatarilor. Tot o victorie este pentru Victor Ponta faptul că guvernul Boc şi-a dat demisia, acest aspect reprezentând de altfel "un semn bun pentru toţi".

"Gonirea din guvern a lui Traian Igaş, a Elenei Udrea, a lui Daniel Funeriu şi a celorlalţi miniştri este o mare victorie pentru noi toţi. Noi i-am criticat pe aceşti miniştri zi de zi. (...), că şi PDL i-a dat afară, este o confirmare a faptului că i-am criticat pe drept", a spus Ponta, care consideră tot o victorie şi organizarea de alegeri necomasate.

Preşedintele PSD a dorit să dezmintă, în prezenţa colegilor din CExN, informaţiile "pe surse" din presă conform cărora ar avea relaţii tensionate cu liderul liberalilor, Crin Antonescu. "Am fost şi suntem împreună în toate deciziile, la conferinţe de presă, la emisiuni, doar că nu stăm în aceeaţşi casă. Suntem uniţi şi vă rog să faceţi acelaşi lucru cu colegii din teritoriu", a adăugat el.

Între cei prezenţi la reuniunea CExN se află preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, preşedintele Consiliului Naţional al partidului, Adrian Năstase, liderii de grupuri parlamentare, primarul Constanţei, Radu Mazăre, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, liderii organizaţiilor PSD din Capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor