Victor Ponta, "în vizită" la DNA în dosarul Ghiţă. Fostul premier, acuzat că împărţea funcţii de conducere

Fostul premier Victor Ponta a fost chemat în faţa procurorilor anticorupţie pentru audieri în dosarul Ghiţă.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu)

Fostul premier Victor Ponta a ajuns, luni dimineaţă, la şeful DNA Ploieşti pentru audieri în dosarul care îl are ca principal protagonist pe deputatul Sebastian Ghiţă, patronul România TV.

"Am fost chemat ca martor, după cum sigur aţi aflat pe surse, şi nu am voie să dau mai multe detalii", le-a declarat jurnaliştilor Victor Ponta.

Ex-liderul PSD i-ar fi oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose drept răsplată pentru că i-ar fi furnizat lui Sebastian Ghiţă informaţii dintr-un dosar penal care ajungea până la şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. Informaţia apare în referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Ghiţă.

Într-o declaraţie dată în faţa procurorilor la începutul lunii martie, Liviu Tudose a susţinut că "în primăvara anului 2014, împreună cu Ghiţă Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o funcţie de conducere, respectiv cea de director al Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată", se precizează în referatul citat de Mediafax.

Informaţia a fost confirmată şi de unul dintre martorii din dosar potrivit căruia "în cursul anilor 2013-2014, în timp ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti instrumenta dosarul, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, Ghiţă Sebastian i-a facilitat lui Tudose Liviu o întâlnire cu premierul Victor Ponta, care a avut loc în Bucureşti, prilej cu care procurorului i s-a oferit funcţia de şef al Departamentului pentru Luptă Antifraudă" acesta precizând şi că "pentru a justifica desele întâlniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghiţă Sebastian i-a propus acestuia să devină naşul de cununie al unui apropiat de-al său, lucru care s-a şi materializat în cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent şi Victor Ponta care a stat la masă cu procurorul general".

Procurorul Liviu Tudose a declarat în faţa procurorilor că, începând cu toamna anului 2013, Sebastian Ghiţă a început să îl viziteze tot mai des "solicitându-i, în mod insistent, "să-l salvez pe moşu", referindu-se la Mircea Cosma, întrucât pe măsură ce avansau cercetările în respectiva cauză, era previzibil că se va ajunge la Mircea Cosma, la acel moment fiind de notorietate faptul că societăţile agreate plăteau şefului Consiliului Judeţean Prahova comisioane pentru acordarea lucrărilor".

Reamintim că Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei parlamentare de control a SRI, este acuzat de şantaj, cumpărare de influenţă, dare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru mai multe detalii despre dosarul lui Ghiţă intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne