Victor Ponta: Ecaterina Andronescu, validată în unanimitate de CExN ca preşedinte interimar al PSD Bucureşti

Preşedintele PSD, Victor Ponta. (victorponta.ro)
Epoch Times România
08.02.2012

Ecaterina Andronescu a fost validată, miercuri, în unanimitate, de membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei de Bucureşti, a anunţat liderul formaţiunii, Victor Ponta.

Potrivit acestuia, Ecaterina Andronescu îi va avea alături, în calitate de coordonatori, pe toţi vicepreşedinţii din Bucureşti, respectiv pe Marian Vanghelie, care va avea atribuţii executive, pe Titus Corlăţean - pentru sectorul 1, pe Rodica Nassar - pentru sectorul 2, Robert Negoiţă - sectorul 3, Corina Creţu - sectorul 4, Eugen Bejinariu - secretar executiv.

Coordonatorul campaniei la PSD Bucureşti va fi secretarul general al partidului, Liviu Dragnea.

Cu această formulă de conducere, PSD Bucureşti va intra în campanie şi îl "va susţine total" pe Sorin Oprescu, la viitoarele alegeri, pentru funcţia de primar general al Capitalei.

"Pentru Bucureşti, cuvintele de ordine sunt foarte simple: organizare, susţinere totală pentru candidatul Sorin Oprescu şi pentru candidaţii desemnaţi la sectoare şi cei mai buni oameni ai USL desemnaţi pentru Consiliu General şi pentru Consiliile locale, pentru că (...) trebuie să le oferim oamenilor şi să le prezentăm acei candidaţi care, dincolo de votul politic, să-i aprecieze ca şi persoane. Cred că doamna Andronescu este unul dintre liderii PSD care se bucură de un respect şi de consideraţie din partea chiar şi a adversarilor noştri politici, a populaţiei, are o carieră politică şi profesională care o recomandă pentru această funcţie şi din punctul meu de vedere. Sorin Oprescu primar general, doamna Ecaterina Andronescu preşedinte interimar toţi ceilalţi colegi trebuie să pună umărul la o bătălie extrem de importantă. Pentru mine este o obligaţie să avem candidaţii cei mai buni", a spus acesta.

În cadrul reuniunii, membrii CExN au validat totodată decizia anunţată deja de liderul PSD privind neparticiparea joi la procedurile de învestitură a Guvernului Ungureanu, alături de parlamentarii PNL şi PC, urmând ca Victor Ponta să prezinte de la tribuna Parlamentului motivele care au dus la acest demers.

"Eu mâine, în Parlament, în numele USL, voi prezenta toate argumentele pe care dvs le-aţi mai aflat dispersat, le voi prezenta mâine (n.r. joi) premierului desemnat şi opiniei publice. Este necesară această atitudine, din punctul nostru de vedere, pentru a sancţiona nerespectarea regulilor de dialog, a regulilor democratice, inclusiv a regulilor care ţin de funcţionarea Parlamentului. O să verificăm dacă şedinţele comisiilor de validare a miniştrilor s-au desfăşurat fără cvorum. Evident că voi folosi dreptul nostru de a sesiza Curtea Constituţională. Este o problemă de procedură mai puţin importantă, dar, din punctul meu de vedere, un guvern porneşte greşit dacă porneşte tot prin încălcarea regulilor normale de funcţionare a instituţiilor democratice", a detaliat preşedintele PSD.

Victor Ponta a mai spus că a discutat, în cadrul şedinţei, cu preşedinţii de consilii judeţene, primari şi mai ales cu cei din judeţele de sud şi sud-est, afectate grav de zăpadă şi viscol.

Potrivit acestuia, CExN a stabilit că va solicita de joi noului guvern să suplimenteze fondurile autorităţilor locale afectate de viscol şi ninsori, iar acolo unde situaţia o impune premierul să declare stare de alertă.

"Este o procedură care trebuie folosită ţinând cont de situaţia din judeţele din sud şi sud-est", a motivat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor