Victor Ponta: Domnul Boc şi doamna Udrea ştiau despre propunerea preşedintelui, dar nu ştiau

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a ironizat luni pe democrat-liberalii Elena Udrea şi Emil Boc, despre care afirmă că "ştiau, dar nu ştiau" despre o propunere a şefului statului privitoare la funcţia de prim-ministru.
Liderul PSD, Victor Ponta (victorponta.ro)
Epoch Times România
19.03.2012

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a ironizat luni pe democrat-liberalii Elena Udrea şi Emil Boc, despre care afirmă că "ştiau, dar nu ştiau" despre o propunere a şefului statului privitoare la funcţia de prim-ministru.

"Normal, de aseară (n.r. ştiau). Am văzut şi eu ce spune dl. Boc şi cred că un spectacol mai ridicol... Realmente sunt de râsul lumii şi Boc şi Udrea, deci ştiau, dar nu ştiau şi au aflat aseară că au aflat de acum de o lună şi jumătate. Dar doamna Anastase spunea că eu conduc interlopi sau nu ştiu. Deci dl. Băsescu vrea să mă pună pe mine, care conduc interlopi prim ministru? Sunt de râsul lumii, sunt realmente ca la circ când se face dresură cu bici şi toţi sar în aceeaşi direcţie. Habar n-aveau şi habar n-avea nimeni de aşa ceva", a afirmat Ponta, la finalul BPN al PSD.

El spune că stenograma prezentată de preşedintele Traian Băsescu într-o emisiune televizată "este foarte adevărată", dar a reafirmat că şeful statului "a vorbit de fapt în băşcălie", glumind de fapt.

"Sper ca dl. Băsescu să facă publice toate înregistrările şi cu discuţiile pe care le-a avut cu celelalte partide. Aţi văzut şi e foarte corect că dl. Băsescu, într-un mod pe care îl consider degradant, făcea băşcălie la întâlnirea cu noi şi spunea că "nu este exclus, că văd că dl. Ponta are şi echipă". Dl. Antonescu i-a şi spus "Citiţi mai departe, că e cazul să lăsăm gluma, stăm şi râdem când ţara e în criză. Eu nu l-am băgat în seamă pe dl. Băsescu şi nici nu-l bag în seamă, pentru că eu nu cred că trebuie să fac glume, nu cred că trebuie să ne distrăm pe subiecte serioase şi în general fac glume cu oameni pe care îi respect, pe dl. Băsescu nu-l respect şi nu am de ce să fac glume cu cineva care-mi este profund antipatic. Iar poziţia noastră este cunoscută - o să guvernăm şi o să fiu candidatul USL la funcţia de prim-ministru dacă oamenii vor decide asta la vot, eu nu sunt nici Boc, nici Ungureanu, (...) nu sunt din sertarul cu jucării al domnului Băsescu", a afirmat lid

erul PSD.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat luni că ştia despre faptul că şeful statului urma să-i propună lui Victor Ponta să preia funcţia de premier după momentul demisiei sale, susţinând că respectiva propunere este "perfect constituţională".

"Ştiam despre propunerea pe care urma să o facă USL. Urma să vedem care va fi reacţia USL la propunerea făcută", a afirmat liderul PDL.

Emil Boc a adăugat că propunerea pe care preşedintele Traian Băsescu i-a făcut-o lui Victor Ponta "se încadrează perfect în limitele şi în cadrul Constituţiei pe care o avem astăzi".

Despre faptul că preşedintele PSD, Victor Ponta, neagă faptul că i s-ar fi propus de către Traian Băsescu să preia funcţia de premier, Emil Boc a comentat: "Eu cred că stenogramele sunt mai mult decât elocvente".

Victor Ponta i-a solicitat luni preşedintelui Traian Băsescu, înaintea reuniunii BPN al PSD, să dea publicităţii stenogramele discuţiilor avute înaintea consultărilor cu USL din 6 februarie, de la Palatul Cotroceni, cu partidele din coaliţia guvernamentală, negând din nou că şeful statului i-ar fi propus să fie premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor