Victor Ponta despre întâlnirea cu Traian Băsescu: A fost o discuţie serioasă, tehnică şi instituţională

Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)
Ioana Statescu
07.11.2012

Preşedintele Traian Băsescu a avut astăzi o întâlnire cu premierul Victor Ponta, privind exerciţiul bugetar al UE 2014-2020. Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, Victor Ponta a declarat că discuţia avută astăzi cu şeful statului, la Palatul Cotroceni a fost una „serioasă, tehnică şi instituţională”.

„Astăzi, în cadrul consultărilor pe care le-am avut cu preşedintele României, a fost o discuţie extrem de serioasă, de tehnică şi de instituţională şi nu pot decât să spun că, din punctul meu de vedere ca prim-ministru, atât până la alegeri, cât şi după alegeri îmi doresc ca cele două instituţii, instituţia Guvernului şi instituţia Preşedintelui, să respecte aceste linii de colaborare instituţională şi să punem de fiecare dată în discuţie şi în atenţia publicului problemele cu adevărat importante pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor României şi despre viziunea pe care eu o am şi Guvernul o are pentru perioada 2013-2016, perioada unui mandat întreg de guvernare", a declarat premierul Victor Ponta.

Acesta a adăugat, că în cadrul întrevederii de astăzi i-a cerut oficial preşedintelui Traian Băsescu mandatul de a reprezenta România la următorul Consiliu European, iar şeful statului a propus ca decizia să fie luată după negocierile pe care premierul Victor Ponta le va avea la Bruxelles.

Pe 13 noiembrie, Victor Ponta se va afla la Bruxelles pentru o întâlnire cu prim-miniştrii din statele UE membre ale grupului "Prietenii coeziunii".

Potrivit premierului, principalele teme abordate în cadrul discuţiilor de miercuri, de la Palatul Cotroceni, au fost negocierile din aceste zile cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, nivelul absorbţiei fondurilor europene, deblocarea acestor fonduri şi aspecte referitoare la bugetul pentru anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor