Victor Ponta: Declaraţia liderului grupului europarlamentar PPE - politică, de susţinere a PDL

Premierul Victor Ponta consideră că declaraţia liderului Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Joseph Daul, care susţine că primul-ministru român ar trebui să-şi dea demisia dacă acuzaţia de plagiat se dovedeşte fondată, este una politică, de susţinere a PDL.
Conferinţă de presă USL, Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
27.06.2012

Premierul Victor Ponta consideră că declaraţia liderului Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Joseph Daul, care susţine că primul-ministru român ar trebui să-şi dea demisia dacă acuzaţia de plagiat se dovedeşte fondată, este una politică, de susţinere a PDL.

"Am văzut declaraţia şi este o declaraţie politică, de susţinere a PDL, pentru că PDL face parte din Grupul Popular European. Până la urmă astăzi la Bucureşti nu prin declaraţii de presă scrise de la alţii de la Bucureşti, aici astăzi, alături de mine, liderul Grupului Social-Democrat Svoboda a spus exact invers. Până la urmă familiile noastre politice ne sprijină în ceea ce este o bătălie pur politică. Mă îndoiesc că domnul Daul mi-a citi teza de doctorat. Aş fi onorat să se fi întâmplat lucrul acesta, habar nu are nici pe ce temă este. Domnia sa duce o luptă politică a PDL împotriva noastră. Această bătălie este dusă de PDL cu toate armele pe care noi considerăm că nu este bine să le folosim pentru că sunt împotriva României. De exemplu PDL şi-a convocat membrii din Germania şi Belgia să protesteze mâine împotriva mea la Bruxelles", a spus Ponta, care a afirmat că acest gest reprezintă "decizia lor de a duce aceste bătălii cu toate armele".

Potrivit premierul Ponta, "exemplul" a fost dat de preşedintele Traian Băsescu, care a spus că "orice armă oricât de murdară, oricât de ilegală, oricât de imorală trebuie folosită în bătălie".

Victor Ponta a precizat că nu va răspunde cu acelaşi gen de "arme" pentru a le arăta românilor că politica se poate face şi altfel "decât o face preşedintele Băsescu şi partidul domniei sale".

"Nu voi considera că trebuie să politizăm CCR, ci dimpotrivă voi pune în practică ceea ce am spus şi anume o depolitizare a CCR în aşa fel încât practic decizia şi voinţa oamenilor să nu poată fi mereu blocată de un preşedinte care nu mai are încrederea românilor şi de nişte oameni puşi de preşedinte în funcţie", a declarat Ponta.

Liderul grupului europarlamentar PPE, Joseph Daul, a declarat miercuri că premierul român Victor Ponta, acuzat de plagiat în ceea ce priveşte teza sa de doctorat în drept, "trebuie să demisioneze din funcţie dacă aceste acuzaţii se dovedesc a fi fondate", relevă un comunicat de presă al grupului PPE.

"În conformitate cu standardele europene şi cu o jurisprudenţă deja limpede stabilită, prim-ministrul român nu poate să conducă un guvern al unui stat din Uniunea Europeană dacă a comis într-adevăr o fraudă când a obţinut titlul universitar pe care îl deţine. În multe state europene, acest principiu s-a aplicat cu succes în trecutul apropiat. Trebuie să se facă lumină cât mai curând în această problemă, deoarece nu este în joc numai credibilitatea unui stat membru, ci credibilitatea întregii Uniuni", a spus Daul.

Grupul Partidului Popular European este cel mai numeros grup politic din Parlamentul European, cu 271 de membri şi 3 observatori din Croaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor