Victor Ponta cere Guvernului scăderea preţului la carburanţi

Liderul PSD, Victor Ponta (victorponta.ro)
Epoch Times România
26.02.2012

Copreşedintele USL Victor Ponta solicită Guvernului scăderea preţului la carburanţi, pe fondul tendinţelor internaţionale, inclusiv ca formă de solidaritate faţă de români.

Conform unui comunicat de presă, solicitarea se referă la posibilitatea de decizie a Guvernului, precum şi a companiilor petroliere din România.

"În ultimele zile, preţurile la carburanţi în România au crescut, tendinţă care se constată şi la nivel internaţional şi care ar putea să dureze. Cer Guvernului să nu mai fie pasiv şi să se implice în gestionarea acestei probleme, având în vedere că peste 50% din preţurile la pompă sunt taxe şi accize", a declarat Ponta.

Potrivit acestuia, avem resurse şi avem şi puterea de a decide ca presiunea pe cetăţean să fie mai mică.

"În plus, se impune o discuţie în legătură cu scăderea tarifelor de transport pe conductele Conpet (societate de stat, aflată sub influenţa Robertei Anastase - prin tatăl său), dar şi o eficientizare din punctul de vedere al costurilor şi al obligaţiilor de constituire a rezervelor strategice, unde organizarea precară a Ministerului Economiei face să crească costurile plătite până la urmă de consumatori", a afirmat Victor Ponta.

El a făcut, de asemenea, un apel către companiile petroliere din România să arate, în aceste momente economice dificile, solidaritate faţă de români şi să manifeste o politică prudentă în privinţa preţurilor.

"Nu cred în sisteme noi de suprataxare fiscală, pentru că ele nu pot duce neapărat la scăderea preţurilor, însă nici nu trebuie excluse dacă se constată că aceste creşteri nu sunt numai o consecinţă a creşterii cotaţiilor internaţionale, ci şi o încercare a companiilor de a-şi mări marjele de profit. Nu este un apel populist, ci un îndemn foarte calculat, bazat pe analize care arată că se poate, ca măcar pentru o perioadă, preţul la pompă, pentru consumator, să scadă. Oricât de puţin, ar fi un gest de solidaritate absolut necesar", a adăugat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor