Victor Ponta ameninţă: DNA, ANI şi CSM să aibă grijă, că sunt percepute ca unelte ale lui Băsescu

Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
19.12.2012

DNA, ANI şi CSM trebuie să aibă grijă în următoarea perioadă, pentru că sunt considerate ca fiind instituţii controlate de preşedintele Traian Băsescu, a declarat marţi seară premierul desemnat Victor Ponta.

„ANI, DNA şi CSM trebuie să aibă foarte mare grijă pentru că sunt percepute ca unelte ale lui Traian Băsescu”, a declarat Victor Ponta în cadrul unei emisiuni a postului B1 TV.

Premierul a precizat că decizia sa politică este de a îndepărta orice pârghie de control politic asupra acestor instituţii.

„Cele două doamne care conduc CSM-ul nu trebuie să mai vină la televiziuni în campanie electorală şi să se bage în lupta partidelor. Domnul Morar nu trebuie să mai apară şi să zică - Uite corupţii de la PSD. Ei trebuie să-şi facă datoria în mod obiectiv”, a mai declarat Victor Ponta.

"Traian Băsescu a vrut să treacă prevederea cu 300 de parlamentari în acord, dar am zis că decide Parlamentul"

Premierul Victor Ponta a mai precizat că a fost la discuţii cu preşedintele Băsescu, pentru că trebuia să facă pace ]n România.

„Din acest motiv m-am dus miercuri seară cu Crin Antonescu şi cu Dragnea să mă văd cu Traian Băsescu. Să nu credeţi că Băsescu s-a gândit vreodată că mă iubeşte sau că eu mi-am dat seama deodată că mi-e prieten. Şi el a zis că nu mai poate fi o criză, dar şi eu am zis că, dacă nu mă duc să discutăm, nu va mai fi pace în România”, a zis Ponta.

Victor Ponta a mai mărturisit că întâlnirea a fost organizată într-un mod mai complex, după o serie de tatonări prin intermediari, „aşa cum discută israelienii cu palestinienii”.

„Dacă Băsescu ne-a chemat să vorbim, iar eu refuzam, însemna să stau cu sabia în continuare, aş fi zis - Hai să ne luptăm. Datoria mea era să negociem o pace pentru România”, spune Victor Ponta.

Premierul a declarat că Băsescu a dorit să treacă în acordul înmânat liderilor UE prevederea cu 300 de parlamentari în acord. Însă Victor Ponta a refuzat acest lucru.

„Nu există nimic în acordul acela că nu o să-l mai suspende USL pe Băsescu. Nici vorbă. Acolo e vorba de statul de drept, de independenţa justiţiei, de modificarea Constituţiei. Preşedintele a vrut să trecem aia cu 300 de parlamentari. Am spus, staţi aşa, asta decide Parlamentul. Sunt nişte principii care reflectă nu doar Constituţia, ci şi situaţia politică actuală”, a mai precizat premierul.

Victor Ponta: Miercuri voi da publicităţii acordul semnat cu preşedintele Băsescu

Victor Ponta a mai afirmat marţi seară că a convenit cu preşedintele Traian Băsescu să facă public, în cursul zilei de miercuri, documentul semnat de către cei doi săptămâna trecută

"L-am întrebat pe preşedinte şi mâine, după ce finalizăm toate discuţiile cu Guvernul, o să dau publicităţii acordul", a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai declarat a relatat că întâlnirea cu şeful statului a avut loc într-un final pentru a se evita un "război nuclear".

Pe de altă parte, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat tot marţi seară că premierul Victor Ponta va trebui să dea publicităţii "cât mai curând" textul acordului dintre acesta şi preşedintele Traian Băsescu, precizând că, din punctul său de vedere, acest document nu ar fi trebuit semnat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor