Vicepreşedintele Senatului Cristian Diaconescu se află în vizită în SUA

Vicepreşedintele Senatului Cristian Diaconescu, preşedinte de onoare al UNPR, se află într-o vizită în SUA, în perioada 25-30 septembrie.
Cristian Diaconescu (ANDREAS SOLARO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
28.09.2011

Vicepreşedintele Senatului Cristian Diaconescu, preşedinte de onoare al UNPR, se află într-o vizită în SUA, în perioada 25-30 septembrie, informează site-ul oficial al senatorului.

Potrivit site-ului, programul acestei vizite oficiale cuprinde mai multe teme şi parteneri instituţionali de dialog.

"Vor fi o serie de discuţii şi consultări la Departamentul de Stat, împreună cu Subsecretarul de Stat pentru Controlul Armamentului şi Securitate Internaţională, doamnă Ellen Tauscher, precum şi cu adjunctul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Amb. Marie Yovanovitch", potrivit site-ului citat.

Cristian Diaconescu va discuta, la Pentagon, cu adjunctul Subsecretarul de Stat pentru politici europene şi NATO, amb. James Townsend. De asemenea, vicepreşedintele Senatului va avea o întrevedere cu amb. Richard Morningstar, reprezentantul special pentru energie în Eurasia.

"Această întâlnire este deosebit de importantă întrucât vizează dezvoltarea coridoarelor de transport energetic dintre est şi vest, o temă pentru care România îşi manifestă un interes sporit", se arată pe site.

Cristian Diaconescu va avea o întâlnire cu directorul Centrului pentru Studii Avansate în domeniul Holocaustului, domnul Paul Shapiro, precum şi cu Sara Bloomfield, director al United States Holocaust Memorial Museum.

În cursul acestei săptămâni, vicepreşedintele Senatului va avea întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei americane la Casă Albă şi sunt programate contacte la Consiliul Securităţii Naţionale.

Potrivit sursei citate, o etapă extrem de importantă este pachetul de întâlniri cu diverse organizaţii neguvernamentale şi cu reprezentanţi ai institutelor şi universităţilor care se ocupă de politici de securitate.

"În acest sens, mi se pare importantă întâlnirea cu studenţii şi profesorii de la Universitatea Georgetown, precum şi vizita la George Mason University - biblioteca Crisis Management. Vom avea întâlniri cu conducerea Carnegie Endowment for Internaţional Peace, urmată de conferinţa cu tema" - Security Challenges and Frozen Conflicts in Euro - Atlantic Space: Romania"s Perspective". Tot în dimensiune academică, sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu liderii Asociaţiei Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români din zonă metropolitană Washington", se arată pe site-ul lui Cristian Diaconescu.

Vicepreşedintele Senatului se va întâlni cu conducerea Partidului Democrat American, dar şi cu nivelul de conducere al Institutului Naţional Democratic, acest institut fiind structura care se ocupă de pregătirea politică şi cariera politică a celor care îşi desfăşoară activitatea în Partidul Democrat.

Cu acelaşi prilej, Cristian Diaconescu va expune o prelegere la Universitatea de Apărare Naţională cu privire la condiţiile politico-militare de securitate, în viziunea României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor