Veşti proaste pentru Bode: Parchetul lui Kovesi şi DNA investighează achiziţia celor 600 de BMW-uri

Lucian Bode
Lucian Bode (Epoch Times România)

Poliţia Română a confirmat că Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruţa Kovesi şi DNA investighează achiziţia celor 600 de BMW-uri.

Investigaţia a fost declanşată după plângerea depusă la EPPO de eurodeputatul REPER Alin Mituţă, membru în Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European.

Trimisă pe 27 septembrie 2022, sesizarea eurodeputatului face referire la caietul de sarcini al licitaţiei, precum şi folosirea fondurilor europene pentru aceste achiziţii, motiv pentru care investigaţia cade în competenţa Parchetului European condus de Laura Codruţa Kovesi.

În centrul scandalului este şeful MAI Lucian Bode, care este acuzat de opoziţie că ar fi aranjat o licitaţie cu dedicaţie pentru ​Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis, deturnând un proiect pe fonduri europene pentru siguranţă rutieră ca să cumpere 600 de BMW-uri.

Reacţia europarlamentarului

"Poliţia Română a confirmat că Parchetul European investighează achiziţia celor 600 de maşini BMW.

După cum am anunţat, în 27 septembrie anul trecut am depus oficial o plângere privind această achiziţie iar pe 7 octombrie am fost chemat la biroul din Bucureşti al Parchetului European pentru a da detalii suplimentare.

În plângerea depusă ca membru al Comisiei pentru control bugetar a Parlamentului European, am explicat cum achiziţia care implică inclusiv 10 milioane de euro din fonduri europene arată suspiciuni întemeiate de fraudă, caietul de sarcini fiind făcut în aşa fel încât firma câştigătoare să fie, în fapt, singura care putea respecta toate cerinţele tehnice ale licitaţiei.

Astfel, cazul cade în competenţa Parchetulului European pentru suspiciune de fraudă la bugetul Uniunii Europene. De altfel, în raportul pe anul 2022, Parchetul European a indicat deschiderea a 124 de anchete în România care implică 2 miliarde de euro de potenţiale prejudicii, a treia cea mai mare sumă din UE.

Joi, 23 martie urmează să discutăm în comisiile CONT-LIBE ale Parlamentului European raportul anual al EPPO împreună cu procurorul-şef Laura Kovesi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne