Veşti bune pentru românii "vulnerabili": Reabilitarea termică a locuinţelor lor se va face gratuit

Marcel Boloş
Marcel Boloş (Facebook/BolosIoanMarcel)

Ministrul Investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat miercuri, că, în cazul persoanelor vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, reabilitarea termică a locuinţelor se va face gratuit, fără ca acestea să fie taxate în acest sens.

“Am reuşit astăzi să adoptăm în Guvernul României o ordonanţă foarte importantă pentru evitarea riscului ca proiectele finanţate din fonduri europene să fie implementate cu întârziere. Sunt încă în joc încă 5 miliarde de euro din perioada de programare 2014-2020 pe care trebuie să îi atragem. Mai mult, punem la punct şi cel mai mic detaliu pentru ca nimeni să nu aibă vreo scuză că a fost complicat sau prea stufos procesul pentru a primi finanţare.

Ce vreau în mod special să punctez este că actul normativ a adus şi două modificări importante din perspectiva socială, de interes direct pentru oameni.

1. Pe deoparte, pentru persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire, reabilitarea termică a locuinţelor se va face gratuit, fără să fie taxaţi în acest sens.

2. De asemenea, vom permite accesul unităţilor de cult la fonduri europene, pentru ca reabilitarea patrimoniului istoric şi valorificarea României eterne să fie suportată din #banieuropeni”, a menţionat Boloş pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, într-un comunicat de presă al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ministrul a transmis că autorităţile continuă “eforturile pentru a ne asigura că România beneficiază de întregul buget aferent perioadei 2014 – 2020 pus la dispoziţie prin politica de coeziune pentru a duce la bun sfârşit proiectele de infrastructură, care reprezintă o prioritate strategică pentru România”.

“În acest sens, am adoptat astăzi noi reglementări care să răspundă situaţiilor identificate în cursul procesului de implementare a proiectelor, astfel încât să eliminăm riscul întârzierii acestora şi să ne asigurăm că cele 5 miliarde de euro pe care le mai avem la dispoziţie sunt folosite pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale românilor şi pentru a sprijini economia, cu accent pe specializare inteligentă, cercetare şi inovare. De asemenea, pentru perioada 2021 – 2027 avem perspectiva unor investiţii de 46 miliarde de euro prin politica de coeziune şi este obligatoriu ca reglementările aplicabile să susţină obiectivele prioritare stabilite în programele aferente acestei perioade şi să asigure acces facil şi transparent la fonduri”, a adăugat Boloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne