Veşti bune pentru "penali". Dăncilă invocă prezumţia de nevinovăţie la formarea noului Guvern

În noul cabinet Dăncilă ar putea intra, aşa cum a anunţat şi Liviu Dragnea, şi persoane cu probleme penale. Viitorul premier susţine că ea nu poate şti cine-i penal şi cine nu, iar justiţia se face doar de către judecător.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Facebook / Viorica Dănăcilă)

Întrebată marţi de presă dacă va accepta miniştri cu probleme penale în Guvern, Vasilica-Viorica Dăncilă, premierul desemnat de PSD a declarat că, în calitate de europarlamentar, a votat o directivă europeană care prevede că există prezumţia de nevinovăţie până la condamnare, relatează Agerpres.

"Nu vă pot răspunde la această întrebare, nu pot să ştiu care e penal, care nu-i penal. Gândiţi-vă că eu sunt europarlamentar şi am votat o directivă europeană care spunea că există prezumţia de nevinovăţie până la condamnare şi că justiţia se înfăptuieşte de către judecător. Eu, fiind europarlamentar, aşa ştiu. Acum nu pot să spun: penal sau ne-penal. Vom vedea ce va propune Comitetul Executiv", a declarat Viorica Dăncilă.

De asemenea, întrebată dacă va avea un cuvânt de spus la formarea Guvernului, Dăncilă a răspuns: "Vom vedea ce va decide Comitetul Executiv, dar, bineînţeles, vom avea şi discuţii".

Reamintim că declaraţiile Vioricăi Dăncilă vin în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că persoanele cercetate penal vor putea face parte din viitorul Cabinet Dăncilă.

Întrebat apoi de ce nu se vor respecta criteriile de integritate pe care le dorea fostul premier Mihai Tudose în privinţa miniştrilor, şeful PSD a făcut o grimasă şi a replicat: "Am hotărât să ne facem noi Guvernul şi nu alte instituţii".

Referitor la cuvântul pe care-l va avea Dăncilă de spus la formarea noului Guvern, Dragnea declara recent că "numai un guvern tehnocrat ia oameni de pe stradă şi îi propune parlamentului. În orice partid, componenţa guvernului se discută în interiorul structurilor dar orice premier are drept de veto în final."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne