Véronique Mathieu (PPE, Franţa): Statul de drept nu mai este respectat în România

Epoch Times România
12.09.2012

Europarlamentarul francez Véronique Mathieu (PPE) a afirmat că ”statul de drept nu mai este respectat în România” şi le-a cerut lui Jose Barroso şi Viviane Reding să ”impună respectarea statului de drept”, motivând că este datoria lor, iar coaliţiei USL i-a cerut ”să facă acelaşi lucru”.

”Statul de drept nu mai este respectat în România. Asta a declarat Comisia. De asemenea, asta ne-a spus doamna Reding, ne-a spus că şi Comisia de la Veneţia e foarte îngrijorată şi reprezentantul Consiliului, de asemenea, este îngrijorat că statul de drept nu a fost respectat, că s-au adoptat ordonanţe de urgenţă pentru a afecta atribuţiile Curţii Constituţionale, a fost numit un nou Avocat al Poporului, nu mai repet ce au spus colegii mei, dar, în fine, cert e că noi, în Uniunea Europeană suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă de la sosirea la putere a coaliţiei socialiste-liberale şi până acum”, a spus Véronique Mathieu în plenul PE.

Aceasta a mai afirmat că ”toate mecanismele de control democratic au fost subminate, de la controlul Avocatului Poporului şi până la controlul Curţii Constituţionale, în ciuda procedurilor în vigoare” şi a explicat că referendumul a avut loc şi acum i s-a spus că "sunt în curs de desfăşurare un anumit număr de anchete în România". "Mi se spune că sute de mii de voturi ar fi fost fraudate şi s-a produs alternanţa la putere şi asta se produce în toate ţările din Europa”, a mai spus europarlamentarul.

De asemenea, europarlamentarul PPE al Franţei a comparat guvernul României cu guvernul ţării sale, precizând că ”şi în Franţa, guvernul de dreapta a căzut, au venit socialiştii la putere, dar socialiştii au venit la putere aşa cum se cuvine, fără a modifica regulile juridice”.

”De ce oare în România socialiştii nu au făcut acest lucru, cum se întâmplă în alte ţări europene? Astăzi, doamna Reding, domnule Barroso, vă cer să impuneţi respectarea statului de drept. E datoria dumneavoastră şi trebuie să o faceţi şi cer coaliţiei USL să facă acelaşi lucru. Democraţia în Europa nu se târguieşte şi cer grupului socialist să îşi respecte cuvântul şi să îşi respecte angajamentele. Democraţia e inima Europei şi a Uniunii Europene şi astăzi, când avem vizitatori, mă întreb ce cred ei despre ceea ce se întâmplă în România”, a mai spus aceasta.

Întrebată de europarlamentarul PSD Claudiu Tănăsescu de unde are atâtea amănunte despre fraudarea referendumului, Véronique Mathieu a răspuns: ”Domnule Tănăsescu, şi eu citesc presa, şi eu intru pe internet ca toată lumea şi mă gândesc că şi dumneavoastră faceţi la fel, mai ales în România, unde dispuneţi de aceleaşi informaţii de care dispun şi eu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor