Verhofstadt, lider ALDE: Îl vom educa puţin pe Becali

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt. (Mark Renders/Getty Images)
Epoch Times România
16.10.2012

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a susţinut, marţi, că în PE există diferite tipuri de parlamentari, iar în cazul lui George Becali, liberalul a susţinut că îl vor "educa puţin".

"Avem diferite tipuri de parlamentari în PE, este normal, aceasta este democraţia. În PE îi găsim pe toţi, de la stânga la dreapta, de la conservatori la cele mai progresive forţe, de la eurosceptici la proeuropeni. Acesta este Parlamentul European. Parlamentul este traducerea diferitelor tendinţe pentru care lupţi în societate. Eu cred că- şi vreau să vorbesc despre conţinut mai mult decât despre altceva- Uniunea Europeană este cea mai bună garanţie împotriva acestor forme de discriminare. În tratatele noastre, noi avem un întreg sistem, proceduri pentru a contracara toate tipurile de discriminare, xenofobie din interiorul Uniunii Euroene. Avem comisari care se ocupă cu asta, fac rapoarte în fiecare ţara indicată, care sunt schimbările pe care ţările trebuie să le facă pentru ca aceste valori să fie respectate. UE este o comunitate a valorilor şi procedurilor care împing foarte tare Comisia Europeană şi alte instituţii europene să-şi ia în serios obiectivele. (...) Îl vom educa puţin.", a punctat liderul liberal, întrebat fiind de unul dintre participanţii la evenimentul de lansare a cărţii sale cum vede intrarea lui Becali în PNL, având în vedere remarca unui jurnalist că acesta este un "campion politic al discriminării".

Guy Verhofstadt şi-a lansat, marţi, cartea "Ieşirea din criză. Cum poate Europa salva lumea", acesta mulţumindu-i europarlamentarului PNL Norica Nicolai pentru iniţiativa sa de a traduce acest volum în limba română.

"În politică spunem că e mai bine ca oamenii să fie în cort şi să scuipe afară, decât să fie afară şi să scuipe înăuntru!", a declarat luni europarlamentarul ALDE Graham Watson în legătură cu cooptarea lui Gigi Becali de către PNL.

"Nu-l cunosc personal", a declarat la RFI Graham Watson, "dar uneori în politică spunem că e mai bine ca oamenii să fie în cort şi să scuipe afară, decât să fie afară şi să scuipe înăuntru! S-ar putea ca în cazul ăsta să se considere că e mai bine să fie băgat în seamă acest om mai degrabă incluzându-l, decât excluzându-l".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor