Veneţia ia în considerare interzicerea gondolelor pe Canal Grande

Canal Grande, Veneţia, Italia
Canal Grande, Veneţia, Italia (Tania Chitoroagă/The Epoch Times)

După ce un turist a murit la mijlocul lunii august, într-un accident cu gondola, oficialii veneţieni plănuiesc să interzică traficul gondolelor pe Marele Canal în anumite intervale orare din zi şi de asemenea gondolierii trebuie să treacă testele pentru consum de droguri.

Un cetăţean german, în vârstă de 50 de ani, a murit, după ce gondola în care se afla, s-a ciocnit pe 17 August, cu un „vaporetto” - transportul în comun pe apă, a raportat BBC.

Poliţia a declarat că în sângele gondolierului au fost depistate urme de cocaină.

Primarul oraşului Veneţia, Giorgio Orsoni, a spus că situaţia este analizată de catre Consiliu care consideră şi posibilitatea de a lărgi culoarele strâmte, şi deasemenea după ora de vârf de dimineaţă, să interzică trecerea gondolelor pe Marele Canal la anumite ore din zi.

Orsoni a declarat că se ia în considerare introducerea controlului drogurilor şi alcoolului, pe lângă interdicţia impusă conducătorilor de gondole de a nu folosi telefoane mobile şi alte dispozitive electronice pe timpul curselor.

Turistul german, Joachim Vogel şi familia sa, au fost aruncaţi în apă în timpul accidentului. Vogel a fost strivit între cele două vehicule, în timp ce fiica sa de trei ani a fost dusă la spital fiind rănită la cap.