Vaticanul promite indulgenţe celor care îl vor urmări pe Twitter pe papă

Papa Francis în Vatican, June 26, 2013
Papa Francis în Vatican, June 26, 2013 (ANDREAS SOLARO / AFP / Getty Images)

Păcatele pot fi iertate simplu şi rapid dacă papa este urmărit pe Twitter. Unul dintre cele trei tribunale ale Bisericii romano-catolice, 'Penitenzieria apostolica', anunţă foarte serios că papa Francisc va acorda indulgenţe celor care îl urmăresc pe Twitter, relatează huffingtonpost.fr.

Indulgenţele sunt binecuvântări care reduc timpul în purgatoriu. Înainte, obţinerea unei indulgenţe necesita binecuvântarea papală, îndeplinirea unor sarcini (de exemplu citirea Bibliei o jumătate de oră) sau participarea la Zilele Mondiale ale Tineretului. De acum un click este aproape suficient.

'Indulgenţa nu se obţine ca o cafea de la cafetieră', spune monseniorul Claudio Maria Celli, preşedintele Consiliului pontifical pentru comunicare socială. Ceea ce contează este 'adevăratul fruct spiritual' transmis de mesajul papei. @POntifex, contul oficial al suveranului pontif, numără în prezent peste 2 milioane de abonaţi. Cu conturile oficiale în diferite limbi, papa are peste 7 milioane de abonaţi.

De la sfârşitul anului 2012, cu trimiterea primului tweet papal de către Benedict al XVI-lea, papalitatea a intrat în era digitală. Cu ocazia debutului Zilelor Mondiale ale Tineretului, pe 22 iulie la Rio de Janeiro, tendinţa s-a accelerat: au fost create un site web, Pope2You, aplicaţii mobile, o pagină Facebook şi un cont Pinterest.