Vasluiul, sub ape. Zeci de gospodării inundate, oameni evacuaţi

Ploile abundente au inundat gospodăriile oamenilor în Vaslui iar pericolul încă nu a trecut, existând pericol de inundaţii pe râul Elan.
Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)

Zeci de gospodării au fost afectate de inundaţii în judeţul Vaslui, peste 30 de persoane au fost evacuate, un pod a fost rupt şi circulaţia a fost afectată pe DN 2F în urma ploilor ambundente, iar Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, duminică, o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe râul Elan, relatează Mediafax.

La Doagele au fost inundate zece case, au fost afectate 38 de gospodării, 19 persoane au fost evacuate, 15 la Căminul Cultural din localitate şi patru la rude, iar la Negreşti, în localitatea Valea Mare, sunt patru case inundate şi patru curţi.

În satul Stejaru, comuna Pungeşti, o casă a fost inundată şi două curţi au fost afectate de inundaţii. Aici, 14 persoane au fost evacuate la vecini şi la rude.

Totodată, un pod a fost rupt şi circulaţia este închisă pe ambele sensuri, în localitatea Vladia, pe DN 2 F, în comuna Dragomireşti.

Cod portocaliu de inundaţii în Vaslui

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe râul Elan din judeţul Vaslui. Potrivit INHGA, de duminică dimineaţă până seara la ora 18.00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Elan – bazin superior şi mijlociu, judeţul Vaslui.

Sub atenţionare de cod portocaliu este, până la ora 12.00, şi râul Bârlad, în bazinul superior şi pe afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior, din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne