Vasile Blaga: Vom fi necondiţionat de partea preşedintelui

Vasile Blaga, preşedintele PDL. (Epoch Times România)
Epoch Times România
05.07.2012

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat joi că democrat-liberalii vor fi necondiţionat de partea şefului statului, Traian Băsescu, care nu face altceva decât să apere Constituţia, justiţia şi statul de drept.

El a prezentat această poziţie colegilor săi în cadrul şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale PDL.

"Am convocat deja Colegiul Director naţional extraordinar pentru luni. Îi invit şi pe dânşii să participe la aceste lucrări unde vom stabili foarte clar acţiunile privind un potenţial referendum", a spus Blaga.

Liderul PDL a anunţat că s-a luat decizia să se atace la Curtea de Apel Bucureşti în contencios Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care au fost restrânse atribuţiile Curţii Constituţionale.

"Am decis ca în plen mâine să cerem constituirea comisiei de anchetă care să analizeze exact cele formulate de către USL în cererea de suspendare a preşedintelui. Vom participa la lucrări şi astăzi şi mâine", a mai spus Vasile Blaga.

Întrebat dacă a negociat pe marginea acestor subiecte cu alte grupuri parlamentare, Blaga a spus că a avut discuţii cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi cu cel al grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian.

"Nu pot să negociez statul de drept, dar am avut discuţii cu domnul Pambuccian şi cu domnul Hunor", a arătat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor