Vasile Blaga: Nu cred că Mişcarea Populară se va realiza până la alegerile locale

Preşedintele Senatului României, Vasile Blaga. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
27.02.2012

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, luni, înainte de BPN al PDL, că nu crede că Mişcarea Populară se va realiza până la alegerile locale şi a punctat faptul că, la Bucureşti, doar în 2004 democrat-liberalii au candidat în cadrul unei alianţe, Alianţa Dreptate şi Adevăr.

"Nu cred că se va realiza până la alegerile locale Mişcarea Populară. Să vedem decizia pe care o va lua partidul pe baza analizelor comandate. Pe de altă parte, noi, la alegerile locale, şi am mai spus-o, în Bucureşti doar în 2004 am candidat într-o alianţă, Alianţa Dreptate şi Adevăr, când domnul preşedinte Băsescu, primarul de atunci în funcţie a candidat sub sigla Alianţei Dreptate şi Adevăr şi domnul Boc la Cluj. În rest, noi nu am candidat niciodată şi nu văd cum am candida în Bucureşti sub o altă siglă decât cea pe care o vom asuma-o", a declarat Vasile Blaga, întrebat despre un posibil parteneriat cu Gigi Becali şi PNG în cadrul Mişcării Populare.

Potrivit lui Blaga, după alegeri întotdeauna este loc de discuţii.

"Pentru că trebuie guvernate oraşele şi comunele României şi vedeţi că sunt cel mai diverse coagulări în Consiliile Locale după alegeri. Fiecare vrea să-şi impună viceprimari, preşedinţi de comisii şi aşa mai departe", a declarat liderul democrat-liberal.

La insistenţele presei, care a întrebat dacă Mişcarea Populară va fi realizată după alegerile locale, Vasile Blaga a spus : "Nu ştiu. S-ar putea să facem şi înainte, dar nu pot să mă pronunţ. Această decizie nu a fost luată în partid. Aşteptăm analizele comandate", a mai spus Blaga.

Europarlamentarul Monica Macovei, vicepreşedinte al PDL, a declarat înainte de şedinţa BPN, întrebată dacă Mişcarea Populară este o Mişcare pentru alegerile locale, că "Mişcarea Populară este o Mişcare pentru România".

Cât despre declaraţiile lui Gigi Becali care a spus că nu ar participa la alegerile locale din Capitală alături de PDL în cazul unor candidaţi precum Cristian Preda sau Theodor Paleologu, Monica Macovei a afirmat că, aşa cum spus Cristian Preda, Becali "ar face bine să tacă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor