Vasile Blaga: Decizia CCR privind referendumul constituie o înfrângere a USL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, consideră că decizia CCR privind referendumul este o primă şi majoră înfrângere a USL, pentru că amână planurile coaliţiei de a adopta în acest an noua Constituţie "revanşardă" şi "nedemocratică".
Vasile Blaga (Epoch Times România)
Epoch Times România
27.06.2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, consideră că decizia CCR privind referendumul este o primă şi majoră înfrângere a USL, pentru că amână planurile coaliţiei de a adopta în acest an noua Constituţie "revanşardă" şi "nedemocratică".

"Ei îşi făceau planurile ca la sfârşitul lunii august să treacă prin Camere (n.r. Parlament) proiectul de revizuire a Constituţiei şi prin septembrie să organizeze referendum. Lucrul acesta nu mai este posibil în acest moment. Asta este o înfrângere majoră a USL şi a PNL pentru că preşedintele acestei comisii este Crin Antonescu, preşedintele PNL. (...) Nu au gândit aşa cum a fost vorba iniţial o revizuire a Constituţiei, ci pur si simplu gândesc o nouă Constituţie revanşardă pentru că mai mult din jumătate dintre amendamentele propuse de USL sunt îndreptate împotriva unui singur om - Traian Băsescu. Mai mult, vor să ne aducă aproape în pragul unei republici parlamentare, pentru că aproape parlamentară este Constituţia propusă de ei. L-au scos pe preşedinte şi din puterea executivă", a declarat joi Vasile Blaga, la Convenţia Naţională a Organizaţiei de Pensionari a PDL.

Preşedintele PDL a afirmat că actuala putere evită să propună ca preşedintele să fie ales de Parlament din cauza reacţiei pe care ar pute să o aibă poporul şi demonstrează prin tot ceea ce face "că întâmplările din vara trecută nu au fost un accident".

"De fapt, acum vor să facă acest acelaşi lucru, dar în linişte. Iată, măcar am reuşit să amânăm o parte din acţiunile îndreptate împotriva democraţiei prin atacul nostru de la CCR, care chiar dacă nu şi-a atins pe deplin obiectivele, totuşi a pus frână intenţiei acestei puteri de a-şi acapara în întregime instituţiile statului. Eu nu cred că aţi mai văzut o putere atât de mincinoasă şi o putere care nu respectă voinţa poporului, îşi bate joc de popor. (...) Unde aţi mai auzit ca Parlamentul să fie definit ca organul suprem de dezbatere şi decizie? Unde mai este echilibrul puterilor în stat? Adică, indiferent cu cine intră în contradicţie, numai Parlamentul are dreptate. Degeaba milioane de români vor referendum pe o temă sau alta dacă onor majoritatea parlamentară spune nu, e nu. Vor să pună căpăstru instituţiilor justiţiei, numai dacă aprobă Parlamentul un demnitar poate ajunge să răspundă în faţa legii. Nici măcar nu mai vor ca CCR să se poată pronunţa pe decizii ale Parlamentului. Ce spune majoritatea parlamentară, aia trebuie să fie literă de Evanghelie", a mai spus Blaga.

Conform declaraţiilor lui Blaga, Comitetul de iniţiativă al PDL condus de Radu Carp va informa opinia publică privind opiniile PDL, va avea întâlniri în teritoriu şi, dacă va considera, şi mitinguri pentru a le explica oamenilor "ce urmăreşte USL prin modificarea Constituţiei".

Curtea Constituţională a României a hotărât miercuri că modificarea Legii de organizare şi desfăşurare a referendumului prin care a fost scăzut pragul de prezenţă este constituţională dacă nu se aplică un an de la data intrării în vigoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor