Vasile Blaga: Cred că vom găsi o soluţie legală până marţi pentru situaţia de la UMF Tg. Mureş

Vasile Blaga (www.gov.ro)
Epoch Times România
12.03.2012

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, după suspendarea şedinţei plenului, că prin respectarea legilor în vigoare poate fi găsită, până marţi, o soluţie în ceea ce priveşte situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Întrebat dacă neparticiparea senatorilor UDMR la lucrările plenului Senatului a fost determinată de "scandalul" privind înfiinţarea unei secţii în limba maghiară în cadrul UMF Târgu Mureş, Vasile Blaga a spus că nu crede acest lucru şi a precizat că sunt studenţi care protestează în stradă împotriva unei astfel de măsuri.

"Lucrurile pot fi rezolvate dacă se respectă legea. Legea prevede foarte clar că în România funcţionează trei universităţi multiculturale, iar Guvernul şi-a asumat răspunderea pe această lege. Astăzi Guvernul a primit din partea coaliţiei un mandat clar de a rezolva această situaţie cu respectarea tuturor prevederilor legale. Şi cred că vom găsi o soluţie până mâine (n.r. marţi)", a explicat luni preşedintele Senatului.

Vasile Blaga s-a arătat dezamăgit că şi în această săptămână, din lipsa cvorumului, lucrările plenului Senatului au fost suspendate.

"Credeam că toată lumea va veni astăzi (n.r. luni) la plen. Din păcate, nu au venit. Am avut doar 61 de colegi în sală şi am suspendat şedinţa. Nu este o situaţie confortabilă în momentul în care, iată, nu putem legifera. Şi astăzi erau legi extrem de importante. Este vorba de două proiecte de legi de care depinde raportul MCV - Codul civil şi de proiectul privind confiscarea extinsă. Chiar am vorbit cu domnul Puiu Haşotti, care a participat la şedinţa Biroului Permanent al Senatului, şi i-am reamintit că au declarat că vor participa la probleme de interes naţional. Acestea sunt probleme de interes naţional", a mai spus Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor