Văr al dictatorului Moammer Gaddafi o dă în judecată pe Hillary Clinton pentru "distrugerea Libiei"

Fostul lider libian, Moammer Gaddafi.
Fostul lider libian, Moammer Gaddafi. (Mark Renders / Getty Images)

Oficialul Frontului Naţional de Luptă Libian, Ahmed Gaddaf al-Dam, a anunţat, luni, că a iniţiat primii paşi pentru a o da în judecată pe fostul secretar de stat Hillary Clinton sub acuzaţia de distrugere şi susţinere a terorismului în Libia.

Vărul defunctului dictator libian, colonelul Moammer Gaddafi, a declarat într-un interviu exclusiv pentru publicaţia Sputnik sponsorizată de statul rus, că şi-a desemnat echipa juridică pentru a o da în judecată pe fostul secretar de stat al SUA.

Gaddaf al-Dam a adăugat că a furnizat echipei juridice alte documente nepublicate de Departamentul de Stat al SUA pentru a o aduce în justiţie pe Hillary Clinton sub acuzaţia de răspândire a distrugerii şi susţinere a terorismului în Libia.

Nu au fost date alte detalii şi nu este clar unde va fi intentat procesul.

Hillary Clinton a fost secretar de stat în primul mandat al preşedintelui american Barack Obama, când NATO a intervenit în războiul civil din Libia în 2011.

Sub un puternic bombardament al NATO, dictatorul libian Moammer Gaddafi a fost forţat să abandoneze Tripoli şi să se refugieze în apropierea oraşului Sirte, unde a fost ulterior capturat de forţele anti-guvernamentale şi ucis de către miliţiile care l-au prins în 2011.

Din 2011, Libia a avut mai multe guverne, însă războiul civil între miliţiile locale, care încearcă să controleze resursele de ţiţei ale ţării, a dus ţara la anarhie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe