Văr al dictatorului Moammer Gaddafi o dă în judecată pe Hillary Clinton pentru "distrugerea Libiei"

Fostul lider libian, Moammer Gaddafi.
Fostul lider libian, Moammer Gaddafi. (Mark Renders / Getty Images)

Oficialul Frontului Naţional de Luptă Libian, Ahmed Gaddaf al-Dam, a anunţat, luni, că a iniţiat primii paşi pentru a o da în judecată pe fostul secretar de stat Hillary Clinton sub acuzaţia de distrugere şi susţinere a terorismului în Libia.

Vărul defunctului dictator libian, colonelul Moammer Gaddafi, a declarat într-un interviu exclusiv pentru publicaţia Sputnik sponsorizată de statul rus, că şi-a desemnat echipa juridică pentru a o da în judecată pe fostul secretar de stat al SUA.

Gaddaf al-Dam a adăugat că a furnizat echipei juridice alte documente nepublicate de Departamentul de Stat al SUA pentru a o aduce în justiţie pe Hillary Clinton sub acuzaţia de răspândire a distrugerii şi susţinere a terorismului în Libia.

Nu au fost date alte detalii şi nu este clar unde va fi intentat procesul.

Hillary Clinton a fost secretar de stat în primul mandat al preşedintelui american Barack Obama, când NATO a intervenit în războiul civil din Libia în 2011.

Sub un puternic bombardament al NATO, dictatorul libian Moammer Gaddafi a fost forţat să abandoneze Tripoli şi să se refugieze în apropierea oraşului Sirte, unde a fost ulterior capturat de forţele anti-guvernamentale şi ucis de către miliţiile care l-au prins în 2011.

Din 2011, Libia a avut mai multe guverne, însă războiul civil între miliţiile locale, care încearcă să controleze resursele de ţiţei ale ţării, a dus ţara la anarhie.