Vanghelie cere să fie liber, pentru a nu-i fi afectată viaţa de student

Primarul suspendat al sectorului 5 vrea să scape şi de "privaţiunile" arestului la domiciliu. Spre deosebire de alţi politicieni care invocă boli şi analize complicate, Vanghelie vrea să fie liber pentru a putea studia.
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a prezentat marţi la Curtea de Apel Bucureşti unde magistraţii vor decide în ceea ce priveşte contestaţia sa faţă de menţinerea arestului la domiciliu.

Potrivit B1 TV, Vanghelie vrea să fie judecat sub măsura controlului judiciar, motivând că este student şi trebuie să fie prezent la cursuri. Primarul a adus şi o adeverinţă care să certifice acest lucru.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti, ce studiază, Vanghelie a răspuns: Administraţie Publică.

"Nu pot să studiez altceva. Mă apuc acum să fac marmeladă? Pe asta o cunosc din practică. Am terminat anul întâi. Sunt anul doi, sunt lucruri fireşti. E o facultate privată. La mine, lucrurile sunt bazate pe logică. Vă spun zece legi pe de rost. Mă uitam pe diagonală, în proporţie de 70-80% sunt lucruri pe care le ştiu", a declarat edilul.

Reamintim că Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. De altfel, potrivit presei, primarul-student conduce detaşat într-un top al mitelor, cu 90 de milioane de euro primite de la afaceristul Marian Dumitru, căruia i-ar fi facilitat atribuirea de contracte pe bani publici în valoare de circa două miliarde de lei.