Vaccin plătit scump. Şeful Corpului de Control din MApN, trecut în rezervă după ce şi-a vaccinat fiul peste rând

Dorinel Duican
Dorinel Duican (Presamil.ro)

Şeful Corpului de Control din MApN, generalul de brigadă Dorinel Duican, a fost trecut în rezervă după ce fiul său ar fi fost vaccinat în etapa I, fără a îndeplini criteriile de eligibilitate, relatează Libertatea. Vaccinarea a avut loc la unul dintre centrele speciale ale Armatei, din cadrul Institutului Naţional de Medicină şi Aeronautică Spaţială.

Generalul a trecut în rezervă pe 1 februarie, sub semnătura preşedintelui Iohannis şi a premierului Florin Cîţu.

Informaţia despre vaccinarea peste rând a fiului lui Duican a apărut iniţial pe surse. Ulterior, Libertatea a adresat o solicitare către MApN pentru a afla mai multe detalii referitoare la generalul care şi-a vaccinat fiul într-unul dintre aceste centre, iar Armata - care între timp a anunţat că deschide centrele pentru toată populaţia din etapa a treia - a recunoscut episodul.

Conform răspunsului primit miercuri de la minister de sursa citată, „în urma verificărilor executate de Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale, s-a confirmat faptul că fiul unui ofiţer MApN, care nu făcea parte din personalul eligibil pentru etapa I, a fost vaccinat la centrul de vaccinare organizat de Institutul Naţional de Medicină şi Aeronautică Spaţială al MApN”.

Potrivit aceluiaşi răspuns, în urma verificărilor, generalul de brigadă Dorinel Duican, şef al Corpului de Control din minister, „şi-a depus mandatul, fiind trecut în rezervă începând cu data de 1 februarie”.

Ministerul mai precizează că Direcţia Medicală a nominalizat o persoană care să supravegheze procesul de vaccinare, „astfel încât astfel de incidente să nu se mai repete”.