Va fi Wesley cel mai bine plătit jucător din istoria Ligii I?

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că i-a oferit atacantului formaţiei FC Vaslui Wesley Lopes un salariu anul cu 20.000 de euro peste actualul contract, precizând că are nevoie de acordul scris al patronului Adrian Porumboiu pentru negocieri.
Bogdan Costea
14.06.2012

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că i-a oferit atacantului formaţiei FC Vaslui Wesley Lopes un salariu anul cu 20.000 de euro peste actualul contract, precizând că are nevoie de acordul scris al patronului Adrian Porumboiu pentru negocieri. "Dacă Porumboiu îi dă hârtie că are voie să negocieze - el are asta în contract - înseamnă că mai are de gând să-l dea. Dacă nu îi dă, înseamnă că totul a fost numai o chestie d-asta, o caterincă la mişto făcută. Eu am negociat deja cu impresarul. I-am zis că îi dau 20.000 pe an mai mult decât salariul pe care îl are la Vaslui. Impresarul a zis că jucătorul vrea să vină, dacă îi dau condiţiile de la Vaslui plus 20.000. Dar el trebuie să ia o hârtie de la Porumboiu. Wesley va fi ultimul transfer sau un alt număr zece", a spus Becali la DigiSport. Wesley, care a revenit din vacanţă, s-a antrenat, miercuri, cu lotul formaţiei FC Vaslui.

Pe de altă parte, tot finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că a primit o ofertă din Italia pentru transferul fundaşului Vlad Chiricheş în valoare de şase milioane de euro, dar nu de la AC Milan, aşa cum a scris presa peninsulară. "Au oferit şase milioane şi eu am zis că nu-l dau. Nu-l vând, dar dacă daţi zece milioane îl dau. Şi impresarul - Victor e - a zis: Băi Gigi, lasă-i să vină până aici că poate îţi dau zece. Cu zece îl dau. Nu este Milan, este o altă echipă, tot din Italia, dar nu este Milan. Am zis că nu e de vânzare, că e o chestie de onoare. Nu poţi să iei un jucător la Steaua şi după şase luni să-l dai, înseamnă că nu mai vrei să faci fotbal, înseamnă că vrei să faci talcioc de fotbalişti, vrei să faci piaţă. Dacă lumea spune că este cel mai bun fundaş central din Europa, cum să-l dau eu pe şase milioane? O să iau campionatul, o să joc în Liga Campionilor şi o să-l dau cu 15 milioane de euro", a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că în cazul în care Chiricheş va pleca, este posibil ca Geraldo, Iliev şi Bicfalvi să-şi prelungească înţelegerile cu Steaua. "L-am pus pe Mihai Stoica să vorbească cu Geraldo, cu Iliev şi cu Bicfalvi să nu plece niciunul. Că dacă îl dau pe Chiricheş iau trei. Pe Bicfalvi vreau să-l fac fundaş central", a precizat Becali, adăugând că nu mai există oferte pentru vreun alt stelist.

Totuşi, finanţatorul stelist a menţionat că vărul său, impresarul Victor Becali, i-a găsit o echipă atacantului Florin Costea în Bulgaria, dar jucătorul a refuzat. "El a zis că nu vrea să se ducă în Bulgaria. Păi dacă e cald aici. Şi era un contract foarte bun. Dar unde vrei tu să te duci, mă, în Brazilia? Normal că vreau să plece. Vreau să pierd numai o sută de mii la el. L-am trecut deja la pierderi", a declarat omul de afaceri.

Vlad Chiricheş, în vârstă de 22 de ani, a fost achiziţionat de Steaua la începutul anului de la formaţia Pandurii Târgu Jiu. Internaţionalul român este cotat la 4-5 cinci milioane de euro. Această informaţie a apărut în momentul în care în Italia se zvoneşte tot mai mult că fundaşul brazilian al formaţiei milaneze, Thiago Silva, ar urma să plece la echipa franceză Paris Saint-Germain.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor