USR Sibiu cere demiterea Corinei Bokor din funcţia de viceprimar după ce aceasta a trecut la PSD

Corina Bokor şi Bogdan Trif (Facebook - Bogdan Trif)
Andrei Popescu
03.04.2024

USR Sibiu cere primarului Astrid Fodor (FDGR) să demareze revocarea din funcţia de viceprimar a Corinei Bokor (FDGR), după ce aceasta a anunţat miercuri că s-a înscris şi în PSD.

"Cerem primarului Astrid Fodor să demareze revocarea Corinei Bokor din funcţia de viceprimar. Anunţul făcut de viceprimarul Sibiului Corina Bokor, împreună cu preşedintele PSD Sibiu, privind migrarea consilierei Bokor la PSD, deşi a fost aleasă pe listele FDGR la alegerile locale din 2020, ne determină să solicităm primarului Astrid Fodor să ceară de urgenţă revocarea din funcţie a viceprimarului Corina Bokor, care începând de astăzi face parte dintr-un partid care are doar doi consilieri (din 23) în CL Sibiu, pierzându-şi astfel, cel puţin din punct de vedere moral, susţinerea politică", se arată într-un comunicat de presă al USR Sibiu, remis Agerpres.

Mai mult, USR îi cere Corinei Bokor să demisioneze şi din funcţia de consilier local.

"USR se opune cu fermitate migraţiei politice, cu atât mai mult atunci când se produce din motive electorale, în plină campanie. Suntem îngrijoraţi de faptul că fenomenul iniţiat şi susţinut agresiv de cele două partide-stat, PSD şi PNL, ia amploare şi începe să fie din ce în ce mai tolerat de instituţiile statului, lucru care poate să dăuneze grav ideii de democraţie şi încrederii cetăţenilor într-un proces electoral corect", se mai arată în comunicat.

La rândul ei, Corina Bokor a declarat, pentru site-ul citat, că s-a înscris în PSD şi a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Forumului Democrat al Germanilor (FDG) Sibiu, însă a rămas membră în cadrul Forumului.

Totodată, Bokor a anunţat că nu demisionează din funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu.

"Doresc să-mi împărtăşesc experienţa cu colegii social-democraţi, să pun la dispoziţia echipei din care fac parte toată experienţa dobândită în cariera mea, astfel încât să-mi duc proiectele la bun sfârşit şi să realizăm împreună noi proiecte, pe care sibienii le aşteaptă de la aleşii locali", a precizat ea într-o postare pe pagina de socializare a liderului PSD Sibiu, Bogdan Trif.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor