USR-PLUS ameninţă că Guvernul va pica dacă Vlad Voiculescu va fi demis [Surse]

Vlad Voiculescu (st) şi Florin Cîţu
Vlad Voiculescu (st) şi Florin Cîţu (gov.ro)

Mai mulţi lideri PNL intenţionează să îi ceară premierului Florin Cîţu schimbarea ministrului Sănătăţii, aceştia reclamând “gafele” lui Vlad Voiculescu şi cerând luarea de “măsuri”, au declarat surse din rândul liberalilor pentru Digi24. În acelaşi timp, surse USR PLUS ameninţă că demiterea lui Voiculescu va duce la căderea Guvernului.

Liberalii se reunesc luni, într-o şedinţă a Biroului Executiv, în care este de aşteptat să fie discutate cele mai recente tensiuni dintre partenerii de guvernare. Şedinţa liberalilor are loc înaintea unei întâlniri între liderii coaliţiei de guvernare, o întâlnire care se va desfăşura într-un context tensionat după recentele declaraţii ale premierului Cîţu la adresa ministrului Voiculescu.

Premierul Cîţu a declarat, duminică, faptul că a cerut tuturor miniştrilor din Guvern “transparenţă, coerenţă, profesionalism”, ferindu-se însă să îl acuze direct pe Voiculescu pentru scandalul de la Spitalul Foişor. Mai mult, premierul s-a întrebat dacă mai “există onoare în România”, aparent dând de înţeles că s-ar aştepta la demisii de onoare.

Totuşi, surse guvernamentale au precizat că o referire la Vlad Voiculescu este doar o “interpretare”, deşi premierul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că România nu a ajuns la o capacitate de 1.600 de paturi la ATI, sarcină pe care i-o trasase direct ministrului Sănătăţii.

Tensiunile dintre Cîţu şi Voiculescu sunt mai vechi, în trecut existând o serie de schimburi de replici între cei doi. De această dată, în spatele lui Voiculescu s-a pus şi partidul.

Mai exact, surse USR PLUS au declarat că “nu se pune problema” înlocuirii lui Vlad Voiculescu de la Sănătate.

“Lucrurile sunt foarte simple, noi am anunţat clar că Vlad Voiculescu are susţinerea noastră. Dacă Florin Cîţu nu ţine cont şi îl demite, atunci Guvernul pică. Guvernul a fost învestit în funcţie şi cu voturile noastre, noi am susţinut Executivul în forma aceasta, nu poate decide Cîţu în privinţa unui membru USR-PLUS”, au mai afirmat sursele.

La rândul său, Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR PLUS, a transmis, duminică, un mesaj de susţinere faţă de ministrul Sănătăţii, precizând că acesta se află sub “asediu mediatic pentru că ameninţă caracatiţa din sănătate”.

“Am o veste proastă pentru mafia din sănătate - Vlad Voiculescu nu pleacă nicăieri! Are toată susţinerea noastră să termine ce a început! Vlad e sub un asediu mediatic pentru că o caracatiţă imensă din sănătate se simte ameninţată. Fie că sunt furnizori de echipamente şi consumabile conectaţi politic şi privilegiaţi dintotdeauna la licitaţii sau bine coordonaţi în tot felul de achiziţii directe, fie că e vorba de marii directori şi profesori inamovibili din sănătate în umbră cărora nu creşte nimic de ani de zile, reţelele care se ocupă cu angajările pe şpagă în sistemul de sănătate, cu toţii simt că se schimbă ceva şi afacerile lor de milioane sunt ameninţate. A început o eră nouă, cu transparenţă, cu concursuri şi licitaţii corecte şi ei nu pot accepta asta şi s-au mobilizat să încerce să îl îndepărteze pe Vlad Voiculescu. Dar n-o să le meargă!”, a scris Moşteanu pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne