USR mută împotriva lui Firea: Acţiune în instanţă pentru desfiinţarea companiilor sale de suflet

Primarul general Gabriela Firea ar trebui să plătească din buzunarul propriu toate sumele risipite deja de companiile municipale pe care le-a înfiinţat, a transmis USR Bucureşti, care s-a adresat din nou instanţei în acest caz.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

USR Bucureşti a depus acţiunea în instanţă pentru desfiinţarea companiilor municipale lansate anul trecut de Gabriela Firea, reiese dintr-un comunicat remis de formaţiune.

În urmă cu trei săptămâni, Curtea de Apel a decis anularea definitivă a tuturor hotărârilor de înfiinţare a celor 20 de companii municipale. După această decizie, consilierii municipali USR au depus un proiect de hotărâre pentru dizolvarea şi lichidarea companiilor. Întrucât proiectul propus nu a fost trecut pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, consilierii USR Bucureşti au depus la Tribunalul Bucureşti acţiunea pentru desfiinţarea Companiilor.

"Gabriela Firea are două variante. Varianta hotărârii de consiliu, care este mai rapidă şi rezolvă problema companiilor fără să producă noi pagube pentru bucureşteni. Sau varianta instanţei. Se pare că Gabriela Firea a ales. Nu vrea să pună în aplicare decizia Curţii de Apel. Aşa că o vom obliga, tot pe calea instanţei", a declarat Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti.

"Am depus astăzi toată documentaţia pentru desfiinţarea Companiilor municipale. Sunt în total 14.794 de pagini pentru cele 20 de companii. Am depus la instanţă nu doar decizia Curţii de Apel, ci şi toate documentele din care reiese că aceste Companii nu pot exista şi nu pot funcţiona din punct de vedere legal. Facem demersurile ca epopeea companiilor să se termine cât mai repede. Pentru ca banii bucureştenilor să se întoarcă la bugetul Capitalei şi, nu în ultimul rând, pentru ca cineva să plătească. Din punctul nostru de vedere, Gabriela Firea este singurul vinovat şi cel care ar trebui să plătească din buzunarul propriu toate sumele risipite deja de companiile pe care le-a înfiinţat", a declarat Ana Ciceală, consilier municipal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne