USL şi Guvernul Ponta sunt o binecuvântare pentru lichidatori - Cătălin Predoiu dixit

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
10.08.2013

Şi totuşi există speranţă! Dacă IMM-urile mor, împovărate de prea multă fiscalitate, în România vor exista totuşi două categorii socio-profesionale care vor prospera: lichidatorii şi avocaţii. Cel puţin aşa crede prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, care a dezavuat vineri, la Deva, politica de gropari ai economiei private dusă de USL şi guvern. Taxele impuse agenţilor economici, crede fostul ministru al justiţiei, vor duce la falimentul societăţilor comerciale, în contrast cu o dezvoltare a firmelor de lichidatori judiciari.

"În ultima perioadă au apărut peste 20 de taxe în plus, care te fac să nu mai poţi funcţiona ca operator economic. Stau de vorbă cu oamenii şi-mi spun: Nu mai pot, nu se mai poate, dacă respecţi toate regulile, dacă plăteşti toate taxele, intri garantat în faliment. Deci, USL şi Guvernul Ponta sunt o binecuvântare pentru lichidatori. Am colegi care sunt avocaţi şi sunt lichidatori. Se închină cu ambele mâini şi spun: Doamne ţine-i! Pentru că atâta treabă câtă avem de când a venit Ponta la guvernare, lichidând firmele şi dându-le la faliment, n-am avut de când m-am făcut eu lichidator", a declarat liderul PDL.

Şi pe principiul bulgărelui de zăpadă, cu cât mai multe taxe impune guvernul, cu atât mai greu pot performa agenţii economici împilaţi de fiscalitate, cu atât mai mult creşte şomajul, se dezvoltă munca la negru pentru a evita taxele şi fiscalitatea, se împuţinează locurile oficiale de muncă iar roata PIB-ului se învârte din ce în ce mai în gol. Etc.

Din ce în ce mai multe voci PDL-iste se ridică contra guvernării Ponta şi a politicii USL. Daniel Buda, Preşedinte PDL Cluj, nu a ajuns cu gândul chiar la avocaţi şi lichidatori, dar ca şi colegul Predoiu, se declara total nemulţumit de guvernanţi: "Chiar dacă USL a promis că va crea peste un milion de locuri de muncă şi va susţine mediului privat (...) firmele româneşti împreună cu locurile de muncă se duc pe apa sâmbetei" a declarat Buda vineri.

12.739 de firme româneşti se află, la finalul primului semestru al acestui an, în stadii de procedură de insolvenţă, "iar Guvernului Ponta nici că îi pasă de situaţia dezastruoasă în care se află ţara noastră", cred liderii PDL. Politica fiscală a guvernului Ponta este un "eşec".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor